Jan Haak vs. The World: Keuzes

Jan Haak vs. The World: Keuzes

Het zal niemand zijn ontgaan dat ik echt al kapot lang zit te wachten om SimCity op mijn MacBookje op te starten en daadwerkelijk te gaan spelen. Deze maand zou en gaat het er dan eindelijk van komen, maar dan weet uitgever EA Games het wel weer tot het uiterste te rekken… Tot 29 augustus namelijk, de officiële releasedatum. Nu maar hopen dat de lancering voor de Mac niet dezelfde problemen met zich mee gaat brengen als de lancering voor Windows.

De andere game waar ik al lang op zat te wachten, Europa Universalis IV, is eerder deze week uitgekomen ( zowel voor de PC als voor de Mac ). Ik heb helaas nog geen tijd gehad om het strijdtoneel te betreden, maar daar gaat dit weekend zéker verandering in komen! Wel heb ik al m’n eerste game opgestart en even globaal bekeken in welk land ik de meeste uitdaging ga vinden. In EU3 koos ik vaak voor een Europees land, omdat Europa in die periode zo’n beetje de ass kickte van heel de wereld. Misschien is het daarom wel eens leuk om een game te starten met een meer primitievere natie en de Europese kolonisten die voet aan mijn wal zetten vervolgens een lesje te leren.

https://www.youtube.com/watch?v=QmxoG8iOrto

Inmiddels begint het moment te komen waarop een belangrijk besluit genomen moet gaan worden. Ga ik voor de PlayStation 4 of voor de Xbox One? Ik speel momenteel zelf al een aantal jaar op de PS3 en dat bevalt prima. Het grootste voordeel van de PS t.o.v. de Xbox vind ik het online gamen, wat op de PS ( vooralsnog? ) gratis is. Het grootste voordeel van de Xbox vind ik de controller die ik echt fijn in de hand vind liggen. Qua exclusieve games is het voor mij om het even. Ik zou heel graag Halo en Forza willen spelen, maar speel daarvoor in de plaats Metal Gear en Gran Turismo. Aan de PlayStation Move en Xbox Kinect hoef ik geen aandacht te schenken, want die shit is niks voor mij. Geef mij maar gewoon ouderwets een controller in m’n hand ( en dan het liefst die van de Xbox ).

Nu de zomer in Nederland wel zo’n beetje aan zijn einde is wordt het ook tijd om me weer wat meer te gaan verdiepen in de games die mij de herfst- en wintermaanden door moeten loodsen. GTA V gaat daarin zéker een belangrijke rol spelen. Ik weet eigenlijk nog helemaal niet hoe deze GTA eruit gaat zien of hoe het verhaal in elkaar steekt, maar van sommige games weet je gewoon dat ze goed zijn en dat je daar zonder enige twijfel je zuur verdiende centen aan uit kan geven. Het ding met GTA is alleen zo, althans in mijn geval, dat ik altijd begin met het doorlopen van het verhaal en het spelen van de missies, maar dat ik op een gegeven moment alleen nog maar dood, verderf en chaos wil scheppen met de hulp van één of andere weapon-cheat. Call of Duty Ghosts… Die gaat mij zelfs de komende twee jaar plezier bezorgen! Ik ben namelijk geen fan van de Black Ops serie, want op de één of andere manier speelt Black Ops gewoon minder lekker dan Modern Warfare en dat gaat me op een gegeven moment irriteren. Ik heb Black Ops 2 om die reden dan ook nooit gespeeld.
Voor de mensen onder ons die niet op de kleintjes hoeven te letten is de Wii U als extra console absoluut de moeite waard, naar mijn mening. Ik vind de Wii ( U ), anders dan de PS en Xbox, echt een console waarop je samen met een groep vrienden games als Mario Party, Mario Kart en Wii Sports speelt. Meer voor de gezelligheid dan voor de echte game-ervaring dus, maar daarom niet per definitie minder leuk. Aangezien ik mijn auto pas geleden heb verkocht omdat ik deze eigenlijk nauwelijks tot niet meer gebruikte, heb ik een klein spaarpotje die hier zomaar eens aan besteed zou kunnen worden. BAM! I want them all!

Nou, ik ga me opmaken voor een lange, maar strijdvolle game-avond met en bij mijn trouwe wingman Auke van Leersum. Naast het checken van GRID 2 zal Call of Duty het main event van de avond worden. Daarna ga ik me volledig storten op het spelen van EU IV en hoop ik later deze maand eindelijk ook SimCity aan mijn collectie games te kunnen toevoegen. Kortom, het beloofd een mooie tweede helft van augustus te worden.

Één keer per maand verschijnt “Jan Haak vs The World”. Hierin vertelt deze strateeg aan welke games hij sinds de 90’s het meeste plezier beleefd. Zijn liefde voor games uit “die goeie oude tijd” staat centraal. Met een vooruitstrevende blik zal hij ons weer doen verlangen naar het verleden.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.