Vrijdagavond Gameavond: goede voornemens 2014

Vrijdagavond Gameavond: goede voornemens 2014

Hieronder een onsamenhangend geheel van woorden en zinnen dat van de hak op de tak springt. Ik weet even geen betere omschrijving voor het knutselwerk hieronder. Het is eigenlijk gewoon een brainfart. Ik begon te tikken en dit is wat het uiteindelijk is geworden. Ik denk dat mijn hoofd gewoon te vol zit met spinsels en loze gedachten die ik niet meer in een mooi verhaal kan gieten. Maar het mooie van een eigen column is dat ik het zo kan maken als dat ik het wil. So deal with it.

2014 is upon us. Het jaar waarin ik en mijn vriendin vieren dat we al tien jaar bij elkaar zijn, het jaar waarin ik 35 jaar word, het jaar waarin ik mij ga storten op Twitch en YouTube, waarin mijn kinderen hun eerste stappen gaan nemen in gaming, waarin onze hoofdredacteur Bas zal slagen in zijn zoektocht naar een baan binnen Apple en collega Kevin vader wordt van een prachtige dochter (ik heb tenminste het gevoel dat het een dochter wordt). Het zal het jaar zijn waarin Destiny de meest gespeelde game op de redactie wordt, streaming mainstream wordt, het laatste deel van The Hobbit uitkomt en ik nu écht ga proberen af te vallen. Het is nodig. 2014 wordt een jaar vol uitdagingen, vrolijkheden, stress maar ook rust. Mijn geduld zal op de proef worden gesteld door mijn twee mondige zoons die steeds bijdehanter worden. Mijn werk zal in druk toenemen, maar de vakantie wordt daarentegen fantastisch. Het plan is namelijk al gemaakt om met het hele gezin per vliegtuig een all-in reis te maken van minimaal twee weken. Er zijn dus veel dingen om naar uit te kijken.

Één van mijn goede voornemens is dat ik vooral ga doen wat ik leuk vind. Daaronder valt bijvoorbeeld mijn maandelijkse gameavond met Jan (vs. The World). Mijn snode plan om gameavonden binnen GameParty te introduceren gaat dit jaar ook van start. Ik heb al eerder wat pogingen gedaan om collectief te gamen, maar vanwege drukte is dit nooit van de grond gekomen. De voorkeuren van onze redactie liggen ook vaak erg uit elkaar, maar dat hoeft geen obstakel te zijn. Het hoeft van mij ook niet bij iemand thuis; online is prima en ook het enige haalbare aangezien we door Nederland en België verspreid zitten, lijkt mij. En het maakt mij geen reet uit wat we spelen.
Een ander goed voornemen is een YouTube-pagina op proberen te zetten. Zoals sommige van jullie weten heb ik weinig kaas gegeten van techniek en snap ik weinig van computers, maar dat gaat mij niet beletten om toch te proberen een goed product neer te zetten, hoe veel tijd het mij dan ook gaat kosten. Het lijkt mij onwijs tof om een pagina te hebben waar ik mijn creatieve ei in kwijt kan. Ik ben een gamer die graag coöperatief speelt, dus dat zal het concept ongeveer gaan worden. Ik zit ook te denken aan een maandelijks item waar ik elke keer met een andere GPN-redacteur een game speel.

Mijn laatste goede voornemen is dat ik zeg wat ik denk of voel. En dat is een lastige, want sommige mensen kunnen daar niet mee omgaan. Dan ben ik té direct of cru of gewoon een asshole. Dat zijn dan vaak de mensen die mij niet echt kennen. Want als je mij kent, weet je dat ik anderen altijd op de eerste plek zet en ik probeer om het juist schappelijk en aangenaam te houden voor iedereen. Ik ben daar soms wel te naïef in. Zo ga ik bijvoorbeeld altijd uit van het goede van de mens, maar dat is helaas niet altijd de realiteit. Toch ga ik dit jaar echt proberen te zeggen wat ik vind. Altijd maar alles ontwijken of wachten totdat anderen het oplossen werkt in veel gevallen niet. En misschien zie ik het juist wel allemaal verkeerd, maar als ik er dan niks van zeg kom ik er nooit achter of ik nou zo’n idioot ben of dat juist de ander het bij het verkeerde eind heeft. En daar heb ik best wel wat discussies voor over. Ik ben ook goed in mezelf verontschuldigen (heb het al vaak genoeg moeten doen…) en ben dus niet bang door het stof te gaan als dat nodig is. Ik weet dat ik de waarheid niet in pacht heb en ik wil dat dan ook graag horen zodat ik mijn opvattingen kan bijstellen. Ik denk dat ik er uiteindelijk zelfs een beter persoon door word, ondanks dat ik er misschien in het begin mensen er mee in het harnas jaag. Hoewel dat wellicht de perfecte manier is om je echte vrienden van je kennissen te onderscheiden. 🙂

Het zal een jaar van zelfontdekking worden, met bijbehorende tegenslagen en overwinningen. Hopelijk blijven de onduidelijkheden beperkt tot een minimum en zal ik er aan het eind wijzer uit zijn gekomen. Ik hoop dat jullie dromen dit jaar ook uit gaan komen en wens jullie succes met het verzilveren van jullie goede voornemens. Gelukkig nieuwjaar!

Één keer per maand verschijnt “vrijdagavond gameavond”, een column van Auke van Leersum. Hierin omschrijft deze gamende vader van twee kinderen op geheel eigen wijze zijn zoektocht naar de perfecte balans van de hectiek van de huidige gamewereld in de hectiek van zijn gezinsleven.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.