Kamiya ziet Bayonetta 3 niet gebeuren

Kamiya ziet Bayonetta 3 niet gebeuren

Het was even schrikken toen bekend werd gemaakt dat het vervolg op Bayonetta exclusief op de Nintendo Wii U ging verschijnen. Helemaal omdat het eerste deel verscheen op de PlayStation 3 en Xbox 360. Hoewel het tweede deel momenteel nog geen exacte releasedatum heeft gekregen, spreekt Hideki Kamiya, de grote man achter de serie, al vast over de toekomst.

In een interview heeft de man aangegeven dat hij geen probleem heeft met het maken van een sequel zolang het maar leuk blijft voor hem en het team om deze te maken. Volgens hem bedenk je de meeste ideeën bij het eerste deel en bouw je er daarna alleen maar op door. Wanneer ideeën afvallen wegens een tijdsdruk of omdat ze niet passen, worden ze vaak doorgeschoven naar een sequel om daar beter tot hun recht te komen. Wanneer je echter bij een derde deel aan gaat komen, maak je deze volgens Kamiya puur voor de fans en niet omdat je nog briljante ideeën hebt. Om deze reden ziet hij een Bayonetta 3 niet zitten. Wel geeft hij aan een vervolg op Okami te willen maken wanneer gamers hier om gaan vragen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.