Kies je favoriete Teenage Mutant Ninja Turtle in een nieuw Splatoon 2 splatfest

Kies je favoriete Teenage Mutant Ninja Turtle in een nieuw Splatoon 2 splatfest

In mei vindt in Splatoon 2 voor de Nintendo Switch het eerste als toernooi opgezette Splatfest plaats om te bepalen welke broer uit de iconische Teenage Mutant Ninja Turtles-franchise het populairst is onder de fans. Fans kunnen in drie rondes stemmen op de schildpadpersonages uit Nickelodeons komende animatieserie, Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles. Wie zal er winnen: Raph, Leo, Mikey of Donnie?

Voor deelname hoeven spelers geen pizza te bestellen, op een skateboard te springen of de stad te redden van een bende gemaskerde ninja’s… ze kunnen vanaf 28 april gewoon in de game naar het Inkopolisplein gaan om te stemmen. De eerste van drie in-game Splatoon 2 Splatfest-toernooien vindt plaatst op 5 – 6 mei waarbij Raph tegenover Leo staat. Het tweede duurt van 12 – 13 mei en draait om Mikey vs. Donnie. Het laatste toernooi vindt plaats op 19 – 20 mei, hierin strijden de winnaars van de eerste twee rondes tegen elkaar. Hieronder het volledige schema:

Ronde 1: Raph vs. Leo
5 mei (zaterdag) 16:00 uur – 6 mei (zondag) 16:00 uur

Ronde 2: Mikey vs. Donnie
12 mei (zaterdag) 16:00 uur – 13 mei (zondag) 16:00 uur

Finale
19 mei (zaterdag) 16:00 uur – 20 mei (zondag) 16:00 uur

Splatfests zijn terugkerende online-competities in Splatoon 2 die spelers vragen een kant te kiezen – in dit geval die van hun favoriete Teenage Mutant Ninja Turtle. Zodra spelers een kant hebben gekozen, krijgen ze een T-shirt met een afbeelding van hun favoriete Turtle, die hun Inkling-personage vervolgens kan dragen tijdens de online multiplayer Grondoorlog-gevechten. In de spelstand Grondoorlog moeten twee teams van elk vier spelers terrein veroveren door het met inkt te kleuren. Het team dat het meeste terrein heeft veroverd, is de winnaar. Om te zegevieren, is het de kunst om goed samen te werken en tactisch te wisselen tussen inktvisvorm en ‘gewone’ vorm.

Aan het eind van het Splatfest worden de populariteit en het winstpercentage van elk team bij elkaar opgeteld, en wordt één team tot winnaar gekroond. Op basis van de Splatfest-rang die spelers bereikten, ontvangen ze superzeeslakken die ze kunnen uitgeven aan spullen om in de game te dragen. Vanwege de nieuwe toernooi-opzet moeten spelers hun superzeeslakken ophalen op de dinsdagavond na elke ronde. Splatfests zijn toegankelijk voor alle Nintendo Switch-bezitters die het Splatoon 2-spel en een internetverbinding hebben.

Nickelodeon’s nieuwe animatieserie Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles volgt de broers terwijl ze nieuwe krachten ontdekken en onder de straten van New York City een mystieke wereld vinden waarvan ze het bestaan nooit konden vermoeden. De 2D-animatieserie debuteert later dit jaar op Nickelodeon.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.