League of Legends heeft 27 miljoen spelers per dag

League of Legends heeft 27 miljoen spelers per dag

Sinds oktober 2009 is League of Legends officieel uit en heeft de afgelopen jaren veel populariteit gewonnen. Zo is er een flinke stijgende lijn te zien in de spelersaantallen. Ontwikkelaar Riot Games meld dat er dagelijks 27 miljoen spelers op hun servers matches zitten te spelen. Toch een prestatie voor een free-to-play titel!

Het aantal spelers is sinds oktober 2012 meer dan verdubbeld, toen telde het dagelijks aantal spelers nog 12 miljoen. Volgens Riot Games staat de game hiermee aan de top van het genre. Concurrenten hebben ‘maar’ een piek getoond van 7,5 miljoen spelers per dag. Ook dit is een verhoging van vijftig procent sinds maart 2013.

In League of Legends beschik je over een aantal champions waarmee hij tegen andere moet strijden. Daarbij komen er ook nog zogenaamde minions kijken. Het verstandigst is om achter je minions te blijven en zo proberen een evenwicht te vinden tussen het aanvallen van de andere minions en champions en een goede verdediging te creëren. Het uiteindelijke doel is het vernietigen van de vijandelijke torens en Nexus.