Legendary verfilmt Dead Rising

Legendary verfilmt Dead Rising

Waar Dead Rising ooit een game leek gebaseerd op films als Dawn of the Dead, krijgt de zombie-reeks nu een eigen verfilming. Echter, de film gaat niet in de bioscopen verschijnen. Dead Rising gaat een digitale speelfilm worden die je in het begin alleen via Sony’s Crackle kunt bekijken. De film gaat geproduceerd worden door Legendary met uitvoerend producent Lorenzo di Bonaventura (Transformers). Tim Carter schrijft de film terwijl hij met Tomas Harlan via hun productiemaatschappij Contradiction Films ook de film gaan produceren. Dit bedrijf is bekend van de webserie Mortal Kombat: Legacy.

In de Dead Rising-film gaan we zien hoe de overheid er niet in slaagt om met een verplichte vaccinatie een zombievirus te stoppen. Vier hoofdpersonen gaan op onderzoek om de oorsprong van de epidemie te vinden. Hierbij moeten ze wel opletten dat het virus hen niet weet te pakken. Daarnaast is er een groep aanwezig die denkt dat het virus de uitkomst van een samenzwering is waardoor de complete bevolking van onze planeet de pineut is.

Nadat de film op Crackle is verschenen verschijnt Dead Rising op DVD en Blu-ray.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.