LEGO Marvel Super Heroes 2 Gamescom Preview

LEGO Marvel Super Heroes 2

Nintendo Switch PC PlayStation 4 Xbox One
6.6

Gemiddeld

6.6

User Avg

LEGO Marvel Super Heroes 2 Gamescom Preview

LEGO Marvel Super Heroes 2 Gamescom Preview

Waar ik stiekem gehoopt had dat we dit jaar LEGO Star Wars Episode VIII: The Last Jedi gingen zien, brengen de gekleurde blokken ons een compleet ander avontuur. We gaan terug naar Marvel om in hun wereld voor de derde keer op diverse bekende karakters te bouwen.

Jawel, want ook al is dit pas LEGO Marvel Super Heroes 2, we mogen niet vergeten dat we enkele jaren geleden een LEGO Marvel’s Avengers voorgeschoteld kregen. Hoewel die vooral op het cinematische universum van Marvel focuste, was LEGO Marvel Super Heroes een game die de inspiratie gewoon uit het originele bronmateriaal haalde. Jawel, de comics van Marvel. En zeg nu zelf, met vele, vele jaren aan materiaal is er altijd wel een reden om een nieuwe game uit te brengen met de personages waar we zo van houden. De put is nog lang niet leeg, er is genoeg content voor ons om doorheen te gaan spitten.
Centraal in de game staat Chronopolis, een complete open wereld die achttien verschillende locaties uit het Marvel universum samen weet te brengen. Zo kun je naar Kún L’un, een naam die de Netflix-kijkers misschien bekend in de oren klinkt, naar een hoofdkwartier van het kwade Hydra en is er zelfs een Marvel Noir versie van New York City te vinden. Elk gebied is anders dan het andere en brengt eigen verhalen en personages met zich mee. Verbindende factor is Kang the Conquerer. Hij misbruikt de macht om door de tijd en verschillende realiteiten te kunnen reizen. Het is zijn heilige taak om Marvel Super Heroes uit hun eigen dimensie en tijd te halen en ze ergens neer te zetten waar ze niet thuis horen. Star-Lord in het wilde westen?! Iron Man in Thor’s thuisbasis Asgard? Je wil niet weten waar je Spider-Man tegen gaat komen. Reden genoeg om aan de slag te gaan en iedereen op zijn juiste plek terug te krijgen!

Er werd me verteld dat er momenteel zo’n 65 personages in het spel zitten. Iets wat aan de ene kant als een hoop klinkt, maar aan de andere kant zijn we van de LEGO-games meer gewend. Echter, nadat ik me bedacht hoeveel personages ik in het eerste deel gewoonweg niet gebruikt heb, snapte ik het gegeven dat er misschien wat minder Marvel-helden de revue gaan passeren. Wel werd me verteld dat dit altijd met DLC uitgebreid kan worden. Ook had de ontwikkelaar het op zichzelf genomen om nieuwe personages te ontwikkelen. Carnom werd me getoond, een mix tussen Carnage en Venom. Ook kwamen we Howard the Duck tegen in een Iron Man-mix. Ja, de ontwikkelaar neemt de vrije hand. Marvel en LEGO komen op deze manier perfect samen.
Verder is LEGO Marvel Super Heroes 2 vooral heel veel hetzelfde als de voorganger en eigenlijk zoals de meeste LEGO-titels. Speel levels, vind alle geheimen, speel het level opnieuw voor de dingen die je niet met je standaard personages kon doen en speel zo steeds meer vrij. Ontdek de open wereld en los daar veel missies op en werk richting de honderd procent. Echter, nieuw is de ‘adaptive mode’, een mode die mij persoonlijk enorm aan wist te spreken. Hierbij kijkt de ontwikkelaar voorbij de jonge spelers en richt het zich op de oudere doelgroep. Veel van de spelers van de LEGO-games zijn namelijk ouder dan 25. Deze nieuwe mode past zich aan je speelstijl aan. Ben je bijvoorbeeld iemand die veel vijanden af maakt van dichtbij, dan gaan je tegenstanders defensiever te werk en gaan ze je counteren. Het zorgt ervoor dat de game lastiger gaat worden, meer uitdaging weet te bieden. Interessant.

LEGO Marvel Super Heroes 2 gaat in z’n basis vooral heel veel hetzelfde doen. Echter voegt de ontwikkelaar nieuwe personages toe (Guardians of the Galaxy!) tijdens het verhaal en is de adaptive mode een interessante manier om oudere spelers uit te dagen. De wereld van Marvel is groot genoeg om een derde game te rechtvaardigen. Chronopolis is een interessante plek om te ontdekken. Ik kan niet wachten om met de volle game aan de slag te gaan.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.