Mario Kart 8 verkoopt 1.2 miljoen exemplaren in eerste weekend

Mario Kart 8 verkoopt 1.2 miljoen exemplaren in eerste weekend

Op 30 mei is Mario Kart 8 voor Wii U wereldwijd gelanceerd, ondersteund door enkele van de hoogste reviewscores die een deel uit deze serie ooit heeft gekregen. Vandaag maakt Nintendo bekend dat in Japan, Europa en Amerika meer dan 1,2 miljoen exemplaren van het spel zijn verkocht in de periode van donderdag 29 mei tot zondag 1 juni. Nintendo of Europe’s directeur Satoru Shibata:

Deze eerste positieve feedback voor Mario Kart 8 is een toonbeeld van de geweldige spelervaringen die de Wii U momenteel biedt. Volgende week zal Nintendo op de E3 spellen demonsteren die in de toekomst verschijnen, maar dit is al een geweldige mijlpaal om het zomerseizoen mee te beginnen.

Voordat Mario Kart 8 verscheen, waren de zeven eerder verschenen Mario Kart-spellen al goed voor een totaal van ruim 100 miljoen verkochte exemplaren, een gemiddelde van 14 miljoen exemplaren per titel. Dit is inclusief twee van de bestverkochte videogames aller tijden: Mario Kart Wii en Mario Kart DS. Hieronder een overzicht van de verkoopaantallen per systeem:

Titel

Systeem

Wereldwijde verkopen (tot 31 maart 2014)

Super Mario Kart

Super Nintendo

8,76 miljoen

Mario Kart 64

Nintendo 64

9,87 miljoen

Mario Kart: Super Circuit

Game Boy Advance

5,91 miljoen

Mario Kart: Double Dash

Nintendo GameCube

6,88 miljoen

Mario Kart DS

Nintendo DS

23,56 miljoen

Mario Kart Wii

Wii

35,53 miljoen

Mario Kart 7

Nintendo 3DS

9,62 miljoen

Totaal: 100,13 miljoen

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.