Master Chief Collection brengt Halo 1 multiplayer naar Xbox Live

Master Chief Collection brengt Halo 1 multiplayer naar Xbox Live

Tijdens een interview op Twitch is er iets meer bekend geworden over Halo: The Master Chief Collection die voor de Xbox One zal verschijnen. We wisten natuurlijk al dat de game Halo, Halo 2, Halo 3 en Halo 4 zal bevatten, terwijl Halo: Reach en Halo: ODST zullen ontbreken op de schijf. In het interview gaven de ontwikkelaars aan dat ze grenzen moesten stellen aan het aantal games en dus hebben gekozen om alleen de games met de Master Chief erin mee te nemen in de collectie. Vandaar ook de naam ‘Master Chief Collection’, klinkt logisch.

Halo 2 krijgt de Anniversary-upgrade zoals deel 1 die ook heeft gekregen. Dit betekent mooiere graphics en betere geluidseffecten, maar ook de toevoeging van terminals in de levels die je meer over de achtergrond vertellen. Kijk je uit naar Halo 5 dan moet je die terminals zeker niet overslaan, want er zouden hints naar het verhaal van de nieuwe Halo te vinden moeten zijn. Zeker een zoektocht waard dus.

Een andere nieuwe feature die door deze collectie mogelijk gemaakt gaat worden, is dat de Halo 1 multiplayer voor het eerst via Xbox Live te spelen zal zijn. Dit geldt voor de competitieve multiplayer, maar ook voor de coöp. Een hele leuke toevoeging naast de sowieso meer dan 100 multiplayerlevels die de collectie zal kennen!

Verder werd er ook iets meer verteld over de playlists die in de game aanwezig zullen zijn. Dit zullen verzamelingen van bepaalde levels gaan worden. Denk bijvoorbeeld aan een playlist met alle tank-levels van de vier Halo-games achter elkaar. Of alle levels met een Warthog erin. Of alle levels in de ruimte. Daar moeten genoeg variaties op te bedenken zijn. En tussendoor werd ook nog even genoemd dat alle levels van alle games direct te spelen zijn. Dus als je The Master Chief Collection voor het eerst opstart kun je direct jouw favoriete missie van de Halo-franchise gaan spelen.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.