Mede-oprichters Criterion Games scheuren er vandoor

Mede-oprichters Criterion Games scheuren er vandoor

Criterion Games is niet meer wat het ooit was. In september vertrokken er al zo’n 65 medewerkers naar Ghost Games om aan Need for Speed: Rivals te werken. Hierdoor bleven er maar 17 mensen actief bij de originele studio. Nu zijn ook mede-oprichters Alax Ward en Fiona Sperry vertrokken. Samen gaan ze een nieuwe studio oprichten. Via Twitter liet Ward weten dat hij toe was aan een frisse start.

Electronic Arts heeft het tweetal bedankt voor hun bijdrage in de afgelopen jaren en wenst ze veel geluk toe. Matt Webster is nu de leider van Project Zero, de eerste next-gen game van Criterion. Wat dat spel in gaat houden en hoe deze ontwikkeling er uit ziet (aangezien er nog zo’n 15 man werken bij de studio), is niet bekend. Wel weten we dat het sowieso geen racer gaat worden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.