Meest memorabele game momenten

Meest memorabele game momenten

De meeste van ons hebben al talloze games gespeeld, waarbij de één memorabeler is dan de ander. Dit is natuurlijk ook enorm gebonden aan persoonlijke voorkeur voor bepaalde genres. Er zijn genoeg games waarvan ik weet dat ik er op het moment van spelen enorm van genoten heb, maar als ik daadwerkelijk terugdenk aan de game kan ik je geen moment vertellen wat mij is bijgebleven. Er zijn echter ook games die zulke memorabele momenten hebben dat ze je voor altijd bijblijven. Ook dit is natuurlijk zeer persoonsgebonden, maar ik heb er een aantal op een rijtje gezet die mij altijd zullen bijblijven. Watch out voor spoilers trouwens als je één van de games nog nooit gespeeld hebt.

Giraffe in The Last of Us
Naughty Dog is één van mijn favoriete uitgevers en elke game uit hun stal is er één die ik gespeeld wil hebben. The Last of Us is misschien wel de game die de meeste indruk op mij heeft gemaakt en er zitten meerdere momenten in die mij zeer zijn bijgebleven. Het moment waar ik echter altijd aan terug moet denken als ik aan deze game denk is het moment dat Ellie en Joel in contact komen met een groep giraffes. In The Last of Us zit je vrijwel de gehele game op het puntje van je stoel door de spanning van de game, juist daarom is dit moment iets wat je enorm bijblijft, omdat je even stil kan staan bij alle hectiek die je hebt meegemaakt. Het moment dat Ellie in contact komt met de giraffe zie je de kinderlijke wonder en begrijp je weer dat ze eigenlijk nog maar een jong meisje is die in een verschrikkelijke situatie terecht is gekomen. Een schitterend moment in een magnifieke game die mij altijd bij zal blijven.

John Marston zijn einde in Red Dead Redemption
Ik ben echt een sucker voor emotionele momenten in videogames. Wellicht is het omdat ik het gevoel heb echt een band te hebben opgebouwd met de karakters waarmee ik heb gespeeld, of misschien ben ik diep vanbinnen gewoon een dikke softie. Wat het ook is, de emotionele momenten blijven mij vaak bij, zo ook het einde van Red Dead Redemption. John Marston is gewoon een kerel die je wel moet mogen en het is daarom zo pijnlijk om te zien dat hij niet het happy end krijgt die hij zo verdiende. Het emotionele afscheid van zijn familie is al lastig om te aanschouwen, maar het moment dat hij naar buiten stapt en doorzeefd wordt door kogels en het duidelijk wordt dat hij het deze keer niet gaat overleven is hartverscheurend.

Je eerste Pokémon kiezen
Man, wat was de Pokémon hype aan in de jaren 90. Iedereen op mijn basisschool verzamelde Pokémonkaartjes en keek elke aflevering die op tv kwam. Alles op school draaide tussen de lessen door om Pokémon en ik voelde mij de koning van de school toen ik een glimmende Charizard kaart had weten te bemachtigen. Toen Pokémon Red/Blue verscheen voor de Nintendo Gameboy moest ik deze game uiteraard hebben. Wat mij te wachten stond was de moeilijkste beslissing die ik tot dan toe in mijn jonge leven had moeten maken. Ga ik voor Charmander, Bulbasaur of Squirtle. Ik weet nog dat ik belachelijk lang heb zitten staren naar mijn Gameboy, niet wetende welke beslissing ik moest maken. Uiteindelijk werd het Charmander, vanwege de glimmende Charizard die ik in mijn collectie had, maar ik heb nog vaak moeten terugdenken aan dit voor mij toen o zo belangrijke moment.

The Nuke in Call of Duty 4: Modern Warfare
Call of Duty staat bekend om de singleplayer die vol is gepropt met het ene spectaculaire actiemoment na de ander. De meest memorabele scene is in mijn ogen toch wel het kernwapen dat ontploft tijden Call of Duty 4: Modern Warfare. Het moment dat je in een helikopter zit en doorkrijgt dat er een kernwapen dreigt te gaan ontploffen bauwt de spanning al op, maar het moment dat je op een kleine afstand de gigantische mushroom cloud de lucht in ziet gaan is bijna beangstigend. Voordat je het door hebt wordt de controle over de helikopter verloren en maak je een duizelingwekkende crash naar de grond. Bijgekomen van de crash probeer je nog overeind te komen en te ontsnappen, maar de straling is te hevig en Sgt. Paul Jackson is KIA. Heavy shit hoor Call of Duty.

Dom zijn opoffering in Gears of War
De meeste mensen zullen het meest emotionele moment uit de Gears of War serie het moment noemen dat Dom zijn vrouw Maria terugvindt in een Locust gevangenkamp. Hoewel ook ik dit een prachtig en pijnlijk moment vind in de serie, staat er bij mij een ander moment bovenaan mijn lijst die mij altijd bij is gebleven en bij het terugkijken nog steeds kippenvel bezorgd. Op het moment dat Marcus Fenix en consorten zijn omsingeld door Locust besluit Dom het op zich te nemen om zichzelf op te offeren zodat de anderen kunnen ontsnappen. In een truck rijdt hij met vol gas af op een benzinetank om de hele boel in lichterlaaie te zetten. Het gebruik van het nummer Mad World en de slow motion beelden geven mij gegarandeerd kippenvel.
Een vijftal game momenten die mij voor altijd zullen bijblijven, maar er zijn er natuurlijk nog veel en veel meer. Welke game momenten zijn voor jou memorabel genoeg om nog steeds aan terug te denken?

Game fanaticus die het liefste zijn vrije dag besteedt in de bioscoop tijdens een filmmarathon. Of 's nachts voor de tv zit te genieten van een goede pot American Football.