Microsoft brengt volgende evolutie voor streamers

Microsoft brengt volgende evolutie voor streamers

Iedereen kent Twitch, het platform waar behoorlijk wat games gestreamd worden door vele, vele mensen. Beam is een grote concurrent en bied hogere kwaliteit beelden aan met veel minder vertraging. Een half jaar geleden kocht Microsoft Beam over en sindsdien is het compleet geïntegreerd in de Xbox One en PC. Streamen was nooit makkelijker. Nu brengt Microsoft het streamen naar een hoger plan.

De naam Beam komt te vervalen, de dienst gaat vanaf nu als Mixer door het leven, te vinden op Mixer.com Het doel van de nieuwe naam en de aanpassingen zijn om de volgende evolutie op het gebied van streamen te brengen. In de video zie je de nieuwe functies.

Mixer ondersteunt nog steeds de interactieve streams, waarbij kijkers de mogelijkheid hebben om invloed te hebben op de uitzendingen van de streamers. Ook is er een compleet nieuwe app verschenen voor iOS en Android. Hier kun je niet alleen naar streams kijken, maar kunnen mensen ook hun favoriete streamers volgen op een meer sociale manier. Noem het de Twitter voor streamers, waarbij foto’s en updates geplaatst kunnen worden. Ook gaat het spoedig mogelijk zijn om je mobiele game direct vanaf je telefoon te streamen.

Ook is het nu mogelijk om multi-stream te streamen. Tot vier streams tegelijkertijd kunnen gecombineerd worden in één stream, met één chat. Top voor multiplayergamers. Denk bijvoorbeeld aan een compleet Halo-team dat je op één scherm kunt volgen. Waar wij vorige maand nog vier losse streams tegelijk aanboden rondom Ghost Recon, kan dat nu met een druk op de knop naar één stream verplaatsen.

Mixer is per direct ook geïntegreerd in de Xbox One en in Windows 10. Er zal een live Channel komen waarbij 24 uur per dag uitzenden plaats gaan vinden. Denk aan besprekingen van nieuwe games, aankondigingen van games en de This Week on Xbox-show van Major Nelson. Ook zal er een tab op je Xbox One verschijnen waardoor je makkelijk en snel ziet wat er nu populair is onder de streamers. Nogmaals, zie de video voor alle informatie.

Voor meer informatie kun je de Mixer blogpost lezen op de website van Major Nelson.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.