Microsoft CEO Nadella wil blijven innoveren met Xbox

Microsoft CEO Nadella wil blijven innoveren met Xbox

CEO van Microsoft, Satya Nadella, heeft tijdens het begin van het fiscale jaar 2015 zijn gedachten over de toekomst van Xbox gedeeld met de werknemers. En één ding is duidelijk; de man wil blijven innoveren. Nadella wil deze maand het gesprek aangaan binnen het bedrijf over de ambities en kernfocus van Microsoft. De rol van Xbox is hierin erg interessant. Eerder dit jaar kwamen analytici en investeerders met de suggestie dat Microsoft de Xbox-divisie wilde verkopen. Microsoft gaat hier niet in mee. Xbox speelt een zeer belangrijke rol binnen het bedrijf en zal altijd onderdeel blijven van Microsoft.

Satya Nadella prijst zich gelukkig met de Xbox-divisie en de kansen die ze in de markt kunnen grijpen. Een markt die volgens hem blijft vernieuwen en blijft groeien. Daarom wil hij inzetten op gewaagde en unieke innovaties. Deze innovaties kunnen daarna ook naar andere afdelingen van Microsoft gaan, waardoor de toegevoegde waarde van het Xbox-team voor Microsoft meteen duidelijk is.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.