Microsoft verhoogt kloksnelheid cpu Xbox One

Microsoft verhoogt kloksnelheid cpu Xbox One

Waar de kloksnelheid van de Xbox One eerder op 1.6GHz lag, heeft Microsoft nu aangegeven deze nog te hebben verhoogd naar 1.75GHz. Net op tijd, de console is namelijk in productie gegaan en de eerste dozen rollen sinds deze week van de band. Yusuf Mehdi, marketingtopman bij Microsoft’s Interactive Entertainment Business vertelde tijdens de Citi Global Technology Conference dat het nu echt begonnen is voor het bedrijf.

We zijn recent de productie gestart dus we maken nu op grote schaal Xbox One-consoles. We hebben goede progressie geboekt met het systeem. We hebben bijvoorbeeld de cpu-prestaties een update naar 1,75GHz gegeven, bovenop de verbetering van de grafische prestaties.

De grafische upgrade betrof een kleine verhoging van de coreklok van de gpu. Deze is op 853MHz gezet in plaats van op 800MHz. Voor de mensen die niet technisch zijn; de Xbox One is dus een stukje beter en sneller geworden sinds de aankondiging.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.