Microsoft vernieuwt Avatars en brengt grote wijzigingen #E32017

Microsoft vernieuwt Avatars en brengt grote wijzigingen #E32017

Microsoft is van plan om een grote update te brengen naar de Xbox Live Avatars. Origineel werden de digitale figuren in 2008 gelanceerd voor de Xbox 360. Sindsdien zijn ze vaker dan eens voorzien van tweaks en upgrades en behoorlijk wat mogelijkheden van kleding en extra’s aan te passen. Nu heeft Microsoft tijdens de E3 laten zien dat ze het complete systeem opnieuw opgebouwd hebben, met de focus op meer aan te passen content en meer diversiteit.

De nieuwe Avatars gaan veel verder qua aanpassingen en zien er grafisch gezien veel beter uit. Je kunt verschillende lichaamstypen kiezen, meer kleding uitzoeken. Maar Microsoft gaat verder. Je Avatar kan nu in een rolstoel zitten, een geamputeerd lichaamsdeel bevatten of zelfs tonen dat je zwanger bent. Daarnaast is de huidskleur ook veel beter af te stemmen op die van jezelf.

https://www.youtube.com/watch?v=j69H1aDNgRw

We built these from the ground-up, they’re being built in Unity which is a whole new engine,. Avatars are meant for whatever you want your digital self to represent. We don’t want to put you in a box, there are no more checkboxes, no matter what you think you look like or what you want to present online.

Door de diversiteit is het mogelijk om bijvoorbeeld een jurk te dragen. Ook als jij een mannelijke Avatar hebt. Als dat hetgeen is waar je voor wil gaan, dan ga je er voor.

f you can see it in the store you can wear it, we’re not holding you to any type of checkboxes.

De nieuwe Avatars, die Microsoft Avatar 2.0 noemt, komt later dit jaar eerst naar Windows 10 en zal niet veel later verschijnen op de Xbox.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.