Mortal Kombat 11 aangekondigd met bloederige trailer

Mortal Kombat 11 aangekondigd met bloederige trailer

Warner Bros. Interactive Entertainment presenteert Mortal Kombat 11, de nieuwste game van de bekroonde franchise. De officiële Mortal Kombat 11 aankondigingstrailer geeft een voorproefje van een episch, weergaloos verhaal met een originele muziektrack die in samenwerking met rapper 21 Savage is ontwikkeld. 21 Savage heeft meerdere platina uitgaven op zijn naam staan. Mortal Kombat 11 is ontwikkeld door de bekroonde NetherRealm Studios en komt uit op 23 april 2019 voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en digitaal op PC.
Het nummer van 21 Savage dat in de trailer te horen is, heet “Immortal” en wordt vergezeld met scènes van een epische strijd tussen twee iconische figuren: Dark Raiden en Scorpion. Bovendien wordt een nieuw karakter geïntroduceerd die een centrale rol speelt in het verhaal van Mortal Kombat 11.

Mortal Kombat 11 maakt zijn eerste gameplay debuut tijdens Mortal Kombat 11: The Reveal, een zeer experimentele community-festiviteit van Mortal Kombat, dat op 17 januari 2019 plaatsvindt in Los Angeles en Londen (20.00 uur Nederlandse tijd). Mortal Kombat 11: The Reveal wordt wereldwijd live gestreamd op www.twitch.tv/NetherRealm met een keynote-presentatie van NetherRealm Studios. Tijdens het evenement is er ook de eerste mogelijkheid om zelf Mortal Kombat 11 te spelen, en zijn er toernooien en andere thematische activiteiten rond Mortal Kombat.

Mortal Kombat 11 verdiept en personaliseert de ervaring zoals nooit tevoren, met een geheel nieuw Custom Character Variation-systeem waarmee spelers de creatieve controle hebben over het bouwen van aangepaste versies van de personagelijst. Daarnaast introduceert het spel ook een nieuw filmisch verhaal dat voortborduurt op de epische saga dat inmiddels zijn 25e jaar ingaat.

“Door spelers meer creatieve controle te geven, laat Mortal Kombat 11 zien waarom deze iconische franchise na meer dan 25 jaar zo sterk is en steeds relevanter wordt,” zegt David Haddad, president van Warner Bros. Interactive Entertainment. “Deze game laat het buitengewone talent van NetherRealm Studios zien wat betreft innovatie en het ontwikkelen van epische ervaringen voor onze Mortal Kombat fans én nieuwe spelers.”

“Het is fantastisch om eindelijk Mortal Kombat 11 te kunnen aankondigen en om te laten zien waar het team aan heeft gewerkt,” zegt Ed Boon, creatief directeur van NetherRealm Studios. “Ons Custom Character Variation-systeem schept oneindige mogelijkheden waarmee spelers hun favoriete vechters kunnen personaliseren. We kunnen niet wachten tot het januari is zodat we meer van de game kunnen laten zien.”

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.