Multiplayer Killzone: Shadow Fall 'meestal op 60 fps'

Multiplayer Killzone: Shadow Fall 'meestal op 60 fps'

Wanneer je een PlayStation 4 gaat kopen over twee maanden, is de kans aanwezig dat je er Killzone: Shadow Fall bij gaat nemen. De launch titel is populair. Nu heeft lead designer Eric Boltjes wat nieuwe informatie rondom de multiplayer naar buiten gebracht. Zo zal deze mode “meestal op 60 frames per seconde draaien”. Tijdens de singleplayer draait de game op 30 frames per seconde. Beide modi worden wel geheel in 1080p weergegeven.

Op 60 frames per seconde draaien is een beetje de Heilige Graal geworden. Opeens denken mensen dat je game beter is als je op 60 fps draait. Dat is technisch gezien niet waar. Maar beslissingen die je maakt met de controller worden wel sneller op het scherm weergegeven.

Waarom de singleplayer van de game ‘maar’ op 30 fps draait? Het antwoord is volgens Boltjes makkelijk. De singleplayer is grafisch mooier dan de multiplayer.

Er is ook meer om te vernietigen. We hebben het geanalyseerd. 60 fps in multiplayer is heel belangrijk omdat je reactietijd daardoor korter wordt.

Of het een belangrijke toevoeging is kun je zelf ervaren op 29 november. Dan ligt Killzone: Shadow Fall in de winkel, alsook de PlayStation 4.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.