Nederlandse band 'De Staat' te horen in Fifa 14

Nederlandse band 'De Staat' te horen in Fifa 14

EA heeft vandaag de soundtrack van EA SPORTS FIFA 14 onthuld, met 37 artiesten uit 13 landen. In de gamewereld staat de FIFA-franchise bekend als een belangrijk podium voor nieuwe internationale muziek. FIFA 14 heeft dit jaar ook een Nederlandse sound, De Nijmeegse band De Staat is met hun song Down Town van hun nieuwe album I-CON te horen in de voetbalgame. De track is hier gratis te downloaden.

“Wanneer je sommige nummers hoort, weet je direct dat het FIFA-muziek is. Ze hebben kracht, snelheid en zijn opzwepend, waardoor wereldwijd miljoenen FIFA-spelers er eindeloos van kunnen blijven genieten. Down Town van De Staat is zo een nummer, dat hoorden we direct”, aldus Tim van den Eeckhout, Benelux product manager EA Sports. Ook De Staat zelf had iets te vertellen over hun samenwerking met EA.

Tijdens de opnames van ons nieuwe album I_CON speelden we tussendoor regelmatig FIFA tegen elkaar. Het is voor ons extreem cool dat we onze opnames nu in deze game terug gaan horen. De cirkel is rond en gaan we bij onze vrienden punten scoren. Een vriend verslaan in een potje FIFA voelt geweldig, maar als daarna ook nog je eigen nummer begint te spelen is de overwinning compleet.

Deze versie van FIFA bevat gloednieuwe nummers van bands als Nine Inch Nails, Bloc Party, Grouplove, The Naked and Famous en Vampire Weekend. Je krijgt ook muziek te horen van nieuwe bands en artiesten, zoals CHVRCHES uit Schotland, Disclosure en The 1975 uit Engeland, Los Rakas en Illya Kuryaki & The Valderramas uit Latijns-Amerika, Robert DeLong, The Colourist en American Authors uit de VS, en Crystal Fighters uit Spanje. De J-raptrack van Chinza Dopeness uit Japan is exclusief voor FIFA 14 gemaakt op de nieuwe generatie consoles.

“Elke FIFA-soundtrack weerspiegelt onze vurige wens om fans samen te brengen via nieuwe muziek, nieuwe stromingen en nieuwe artiesten”, zegt Steve Schnur, wereldwijd uitvoerend producent Muziek en marketing van EA. “Het is fantastisch dat FIFA 14 ervoor zorgt dat rockfans uit Spanje de Zuid-Londense rapper Amplify Dot en de Engelse blues-/folkzanger Jamie N Commons ontdekken. Amerikaanse fans van Nine Inch Nails of Grouplove komen in aanraking met de Zweedse elektropopband The Royal Concept. Australische EDM-fans van Empire Of The Sun maken kennis met Braziliaanse hiphop via Marcelo D2 en Karol Conka. We bepalen niet alleen de sound van het komende seizoen; we creëren een compleet nieuwe wereld vol met muzikale ontdekkingen.” De complete soundtrack is hier beneden te zien.

Artiest Track Land
American Authors Hit It VS
Amplify Dot Get Down Engeland
Bloc Party Ratchet Engeland
Chinza Dopeness T.U.B.E. Japan
CHVRCHES We Sink Schotland
Crystal Fighters Love Natural Spanje/Engeland
Dan Croll Compliment Your Soul Engeland
David Dallas Runnin Nieuw-Zeeland
De Staat Down Town Nederland
Disclosure F For You Engeland
Empire Of The Sun Alive Australië
Foals My Number (Trophy Wife Remix) Engeland
Grouplove I’m With You VS
Guards I Know Its You VS
Illya Kuryaki & The Valderramas Funky Futurista Argentinië
Jamie N Commons Marathon Engeland
John Newman Love Me Again Engeland
Karol Conka Boa Noite Brazilië
Los Rakas Hot Panama
Marcelo D2 Voce Diz Que O Amor Nao Doi Brazilië
Miles Kane Don’t Forget Who You Are Engeland
Nine Inch Nails Copy Of A VS
OK KID Am Ende Duitsland
Oliver Mechanical VS
Olympic Ayers Magic Australië
Portugal. The Man Purple Yellow Red And Blue VS
Robert DeLong Here VS
Rock Mafia feat. Wyclef Jean and David Correy I Am VS/Brazilië
Smallpools Dreaming VS
The 1975 The City Engeland
The Chain Gang Of 1974 Miko VS
The Colourist Little Games (St. Lucia Remix) VS
The Naked And Famous Hearts Like Ours Nieuw-Zeeland
The Royal Concept On Our Way Zweden
Vampire Weekend Worship You VS
Wretch 32 24 Hours Engeland
You Me At Six Lived A Lie Engeland
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.