Nexon en LEGO slaan handen ineen

Nexon en LEGO slaan handen ineen

Nexon, de wereldwijde leider in free-to-play online games, kondigde vandaag aan dat dochteronderneming, Nexon Korea Corporation een licensie overeenkomst heeft gesloten met Warner Bros. Interactive Entertainment, Inc.’s dochtermaatschapij TT Games Ltd., waaronder Nexon Korea een online role-playing game voor mobiele apparaten gaat ontwikkelen. Deze zal gebaseerd zijn op verschillende LEGO lijnen, waaronder LEGO Ninjago. Owen Mahoney, President en Chief Executive Officer van Nexon:

De LEGO franchises zijn een van de meest succesvolle en iconische entertainment merken van onze tijd en we zien er naar uit om samen te werken met TT Games om het tot leven te brengen voor mobile gamers. Spelers kunnen uitkijken naar leuke en unieke spelbelevenissen waar Nexon bekend om staat met de LEGO karakters waar ze van houden. Deze samenwerking is een voorbeeld van Nexon’s queeste voor creatieve, nieuwe ideeën voor geweldige games, door zowel onze eigen ontwikkelaars als door partnerschappen aan te gaan met makers van eerste klas IP.

Tom Stone, Managing Directeur TT Games:

Nexon’s, vastberadenheid voor kwaliteit en plezier, hun uitbreidende globale voetafdruk en sterke geschiedenis met het ontwikkelen en behouden van franchises in de gehele wereld maakt hun de ideale partner om de LEGO franchise voor de eerste keer uit te breiden naar videogames. Deze samenwerking haalt het beste uit Nexon’s free-to-play expertise en de kracht van de LEGO franchise om de beste en meest unieke game ervaring naar spelers over de hele wereld te brengen..

De verwachting is dat het spel in 2016 uitgebracht zal worden en zal in eerste instantie beschikbaar zijn in Azië op verschillende mobiele platformen, waaronder iOS en Andriod.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.