Nieuwe features voor Pokémon spellen bekendgemaakt #E32018

Nieuwe features voor Pokémon spellen bekendgemaakt #E32018

The Pokémon Company International en Nintendo hebben vandaag nieuwe details bekendgemaakt van de onlangs aangekondigde videospellen Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! Deze betreffen de Mythische Pokémon Mew en de integratie met Pokémon GO, om er maar een paar te noemen. Beide door Game Freak inc. ontwikkelde spellen zijn bedoeld voor spelers die hun eerste stappen in de wereld van de Pokémon-videospellen zetten. Tegelijkertijd bieden ze fans van het allereerste uur de mogelijkheid om op een andere manier Pokémon te spelen. Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! worden in Europa op 16 november 2018 exclusief voor Nintendo Switch gelanceerd.

De digitale presentatie van Nintendo op de E3 2018 bevatte nadere bijzonderheden over de Mythische Pokémon Mew, een uiterst zeldzame Pokémon die niet voorkomt in de normale gameplay van de spellen uit de hoofdserie van Pokémon. In Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! komt Mew beschikbaar via de Poké Ball Plus. Spelers kunnen hem overbrengen naar hun versie van deze nieuwe spellen. Mew zit in elke apart verkochte Poké Ball Plus. Daarnaast bevindt hij zich in de exemplaren van de Poké Ball Plus die deel uitmaken van de speciale bundels. Een Mew die gevangen wordt tijdens het spelen van Pokémon GO, kan niet overgebracht worden naar Pokémon: Let’s Go, Pikachu! of Pokémon: Let’s Go, Eevee!
Aanvullende spelinformatie werd bekendgemaakt tijdens de livepresentatie van Nintendo Treehouse op de E3 2018 in Los Angeles. Game Director Junichi Masuda van Game Freak gaf een demonstratie van het spel, en er werden verschillende elementen van de gameplay getoond, waaronder onderdelen van Viridian Forest, Pewter City en een oude bekende voor de Pokémon-fans, namelijk Brock! Andere features van Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! die vandaag onthuld zijn:

• GO Park: deze functie wordt actief als een speler verder in het spel komt. Hiermee kunnen spelers in Pokémon: Let’s Go, Pikachu! of Pokémon: Let’s Go, Eevee! bevriend raken met Pokémon uit Pokémon GO.Via GO Park kunnen Pokémon uit de regio Kanto overgebracht worden van Pokémon GO naar Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! Deze Pokémon moeten vervolgens weer gevangen worden met een Poké Ball. De speler in Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! kan op een geheel nieuwe manier met hen omgaan.
• Candy Jar: spelers kunnen uiteenlopende snoepjes gebruiken om hun Pokémon sterker te maken via een trainingssysteem dat geïntroduceerd wordt in Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! Later in het spel kunnen spelers hun Pokémon naar professor Oak sturen om hun snoep op te halen.
• Ruilen en vechten met gelinkte spelers: spelers kunnen online en via lokale draadloze communicatie ruilen en deelnemen aan enkele en dubbele gevechten met andere spelers. Voor het online vechten en ruilen is een actief lidmaatschap van Nintendo Switch Online vereist. Deze betaalde dienst wordt in september gelanceerd.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.