Nieuwe informatie Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire

Nieuwe informatie Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire

The Pokémon Company International en Nintendo hebben meer details bekendgemaakt over de nieuwe videospellen Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire, die op vrijdag 28 november 2014 voor de Nintendo 3DS- en 2DS-systemen in Europa worden geïntroduceerd. Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire beginnen beide in de Hoenn-regio’s Littleroot Town. Hoenn bestaat uit een hoofdeiland dat zich van oost naar west breed uitstrekt en omgeven is door talloze kleine eilandjes in de diepblauwe zee eromheen. Terwijl uit een actieve vulkaan in het midden van dit groene eiland continu stoom ontsnapt is de regio Hoenn gezegend met een natuurlijke schoonheid, waarin diverse Pokémon en mensen in harmonie samenleven. De spelers kiezen om als mannelijk of als vrouwelijk karakter te spelen, en als zij door deze speciale regio reizen, moeten zij kiezen tussen een Mach Bike, die is ingesteld op snelheid en tegen steile hellingen kan oprollen, of de Acro Bike, die over smalle bruggen en tegen stenen op omhoog kan springen.

De spelers moeten ook hun eerste partner-Pokémon kiezen: Treecko, Torchic, of Mudkip. Treecko is een Grass-type Pokémon die een van de snelste Grass-types wordt, nadat hij is geëvolueerd naar Grovyle en daarna Sceptile. Torchic, een Fire-type Pokémon, krijgt Fighting-type na te zijn gegroeid en geëvolueerd naar Combusken en dan naar Blaziken, die een ongelofelijke hoge Special Attack heeft. Mudkip is een sterke Water-type Pokémon die Ground-type en een verhoogde Attack krijgt na te zijn geëvolueerd naar Marshtomp en tenslotte Swampert.

Tijdens het spel worden zowel het mannelijke als het vrouwelijke karakter voorzien van een Mega Bracelet-set met een Key Stone. De Key Stone, tezamen met een megasteen van een Pokémon, is nodig om mega-evolutie te bereiken, waarmee spelers toegang krijgen tot mega-evolutie in gevechtsvorm.

In de aankondiging van vandaag werden Mega Sceptile, Mega Swampert onthuld en een Mega Blaziken, die een Flying-type aanval kan leren, wat bijzonder zeldzaam is voor een niet-Flying-type Pokémon zoals Blaziken.

• Mega Sceptile krijgt het Dragon-type via mega-evolutie, wat zijn Dragon-type aanvallen krachtiger maakt. Hij krijgt ook de Lightning Rod Ability, die de schade van Electric-type aanvallen absorbeert om zijn eigen Special Attack te verhogen.
• Via mega-evolutie, krijgt Mega Swampert een verbeterde Attack stat die hem nog formidabeler maakt als hij de Fighting-type Hammer Arm aanval gebruikt. Bovendien krijgt Mega Swampert de Swift Swim Ability, die zijn Speed verdubbelt bij regenachtig weer.
• Mega Blaziken, voor het eerst ontdekt in Pokémon X en Pokémon Y, krijgt een aantal nieuwe tools via mega-evolutie, bovenop zijn verhoogde Attack. Hij heeft de Speed Boost Ability, die hem bij elke passeerdraai sneller maakt, wat de ongelooflijke Flying-type Brave Bird aanval, die bijzonder zeldzaam is voor een niet-Flying-type Pokémon zoals Blaziken om te hebben, nog meedogenlozer maakt in Pokémon gevechten.

Bij het doorkruisen van de regio Hoenn, ontmoeten de spelers twee boosaardige organisaties met tegenoverstelde doelen die in een hevige strijd zijn verwikkeld. In Pokémon Omega Ruby, is Maxie de baas over Team Magma, waarbij hij meer macht probeert te veroveren en het landoppervlak van de regio Hoenn wil vergroten. Team Aqua heeft een prominentere rol in Pokémon Alpha Sapphire, en probeert de zeespiegel te verhogen rondom Hoenn op bevel van Archie. De spelers worden zelf ook meegetrokken in het conflict tussen de twee partijen. Maar het verhaal verloopt verschillend naar gelang iemand Pokémon Omega Ruby of Pokémon Alpha Sapphire speelt!

De spelers raken ook bevriend met Steven, een mysterieuze en elegante jonge man met een grote belangstelling voor het verzamelen van zeldzame stenen. Hij herkent het talent van de speler en wil helpen bij het vinden van het ware verhaal achter de oorsprong van mega-evolutie en de Legendarische Pokémon.

In ander nieuws over Pokémon-videospellen, is bekend gemaakt dat als spelers Mythische Pokémon Diancie transformeren vanuit Pokémon X of Pokémon Y in Pokémon Omega Ruby of Pokémon Alpha Sapphire, deze in een gevecht kan mega-evolueren na het verkrijgen van zijn megasteen. Wanneer Diancie mega-evolueert in Mega Diancie, verdwijnt het vuil van zijn lichaam en sprankelt het zo schitterend dat het onmogelijk is om er rechtstreeks naar te kijken. Mega Diancie kan goed gebruik maken van de Fairy-type Dazzling Gleam aanval, die je tegenstander zwaar beschadigt door het uitzenden van krachtige lichtstralen. In Double Battle treft de aanval beide vijandige Pokémon.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.