Nieuwe Stronghold Crusader 2 video "Meet the Caliph"

Nieuwe Stronghold Crusader 2 video "Meet the Caliph"

Firefly Studios heeft vandaag een nieuwe Stronghold Crusader 2 video gelanceerd als onderdeel van hun crowdfunding campagne op Gambitious. De video introduceert één van de acht personages uit de game; de tirannieke Caliph.

De Caliph toont absoluut geen genade, is niet schuw van wreedheden en laat zo een spoor van dood en verderf achter. De Caliph heeft zijn eigen brute methodes om tegenstanders op hun knieën te dwingen en de woestijn te veroveren. Hij is één van de meest agressieve tegenstanders in de game en kan het spelers al in een vroeg stadium zeer moeilijk maken.
De Caliph is naast een speelbaar personage ook een geduchte tegenstander in één van de acht multiplayer modes. In Co-op, Deathmatch, Team Deathmatch, King of the Hill en Capture the Flag kunnen spelers zelf het aantal menselijke en computergestuurde tegenstanders samenstellen. Elk karakter heeft hierbij zijn eigen unieke eigenschappen, zijn eigen troepen en verdedigingswerken en zijn eigen tactiek op het slagveld. Zo kiest het ene karakter ervoor om al vroeg hordes fakkel-zwaaiende slaven het slagveld op te sturen, terwijl een ander karakter eerder geneigd zal zijn om een solide verdediging en leger op te bouwen, alvorens tot actie over te gaan.

Stronghold Crusader 2 staat voor het begin van 2014 gepland en zal door Firefly zelf op PC uitgegeven worden. Het geld dat wordt opgehaald via het crowdfundingplatform Gambitious zal worden ingezet voor de verdere ontwikkeling van de game, een gesloten beta en aanvullende content.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.