Stronghold Crusader 2 lanceert Crowdfunding campagne op Gambitious

Stronghold Crusader 2 lanceert Crowdfunding campagne op Gambitious

Fans van Middeleeuwse oorlogsvoering- en kasteelmanagement games wachten er al ruim tien jaar met smart op: het vervolg op de legendarische game Stronghold Crusader. Met de hulp van de trouwe schare fans komt dat vervolg nu heel dichtbij. Firefly studios, de ontwikkelaar van deze titel, wil de fans graag betrekken bij het realiseren van Stronghold Crusader 2. Firefly studio’s kondigt daarom de start van de Stronghold Crusader 2 crowdfunding campagne op www.gambitious.com aan. 30 dagen lang kunnen fans de verdere ontwikkeling van deze game ondersteunen, in ruil voor verschillende beloningen. Onder meer de game zelf, toegang tot de gesloten multiplayer beta en de game Stronghold HD, zullen worden verstrekt als tegenprestatie.
Stronghold Crusader 2 neemt de gamer begin 2014 mee terug naar de eeuwenoude woestijnen in het Midden-Oosten. Het strategisch gevecht tussen brute ridders en vurige kaliefen barst daar real-time los. Met het succes van voorganger als basis, zal Crusader 2 hardcore real-time strategy gaan herdefiniëren met listige AI-tegenstanders en pijlsnelle skirmish gameplay. Naast nieuwe eenheden, gebouwen en kasteelontwerpen, wordt de game voorzien van een dynamische co-op modus, die het mogelijk maakt om met twee spelers tegelijk dezelfde kastelen, troepen en grondstoffen te besturen. Een nieuwe,battle-interface wordt ingevoerd om van Crusader 2 de ultieme skirmish game te maken. De nieuwe game engine zorgt voor betere visuals, performance en real-time physics.

Wij konden al aan de slag met de game op de Gamescom. Wat wij er van vonden? Dat lees je in de preview!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.