Stronghold Crusader II video: ‘Robert Euvino's gamemuziek & sound FX'

Stronghold Crusader II video: ‘Robert Euvino's gamemuziek & sound FX'

Firefly Studios heeft vandaag een nieuwe Stronghold Crusader 2 video gelanceerd als onderdeel van hun campagne op crowdfunding platform Gambitious. De video gunt de fans een blik in de wonderlijke wereld van componist en sound designer Robert Euvino.
Robert Euvinois al sinds de allereerste Stronghold titel in 2001 als componist bij de Stronghold franchise betrokken. Robert, tevens een persoonlijke vriend van Firefly oprichters Simon Bradbury en Eric Ouellette, wordt wereldwijd geprezen voor zijn muzikale bijdrage aan de games. Volgens critici en fans is het voornamelijk Robert’s muziek en de dynamische sound FX die de games hun authentieke sfeer geven.

Voor mij als componist bieden de Stronghold Crusader games met al haar kruistochten en veldslagen een fantastisch thema om mee te werken.Vooral omdat het me in staat stelt om met vele exotische instrumenten en mysterieuze geluiden te experimenteren.Die kans krijg ik niet vaak. Het is geweldig om samen met een groep super getalenteerde muzikanten bij elkaar te komen, zij dragen echt bij aan de unieke sfeer van de game.

Stronghold Crusader 2 staat voor het begin van 2014 gepland en zal door Firefly zelf op PC uitgegeven worden. Het geld dat wordt opgehaald via het crowdfunding platform Gambitious zal worden ingezet voor de verdere ontwikkeling van de game, een gesloten beta en aanvullende content.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.