Nintendo bevestigt plannen voor smartphones

Nintendo bevestigt plannen voor smartphones

Nintendo wil uit gaan breiden nu het niet goed gaat met het bedrijf. Vandaag onthulde president Satoru Iwata dat er plannen zijn om mobiele apparaten te gaan ondersteunen. Denk nu niet meteen dat Mario gaat verschijnen op je iPhone, zo ver is het nog niet. Als eerste gaat er een app komen die als showcase moet gaan dienen voor de diverse platformen van Nintendo. Een app die reclame gaat maken en gebruikt gaat worden als een billboard voor de Wii U en 3DS. Klinkt minder indrukwekkend dan wat je eerder gehoopt had, toch? Toch sluit Nintendo heuse games niet uit.

I have not given any restrictions to the development team, even not ruling out the possibility of making games or using our game characters. However, if you report that we will release Mario on smart devices, it would be a completely misleading statement.

Het lijkt er dus op dat de verschillende ontwikkelaars aan de slag mogen gaan om hun eigen games op de telefoons uit te brengen en daarin personages te gebruiken van Nintendo. Hoe dit uit gaat pakken is nog niet bekend, de eerste stappen van Nintendo op je telefoon zullen wel nog dit jaar gezet gaan worden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.