Nintendo breekt eigen verkooprecord

Nintendo breekt eigen verkooprecord

De Nintendo Switch is de bestverkopende nieuwe Nintendo console in de VS. Ooit. Jawel, de Switch verkocht in de eerste twee dagen beter dan ‘recordhouder’ Wii uit 2006. Dit heeft Nintendo bevestigd tegenover Nick Wingfield van de New York Times. De Wii is nog wel steeds de meest succesvolle console die Nintendo ooit in de markt gezet heeft. Met ruim 101 miljoen verscheepte exemplaren stond de console bij menig speler onder de tv.

Het is des te opvallender dat de Switch zo goed verkoopt aangezien ‘ie niet tijdens de befaamde feestdagen is uitgebracht. Het kan te maken hebben met The Legend of Zelda: Breath of the Wild (waarvan je vanmiddag onze review kunt lezen). Deze game doet het ook bijzonder game. Sterker nog, het is de best verkopende launch game uit de geschiedenis van Nintendo, hiermee stoot de game Super Mario 64 van de troon. De game staat inmiddels op Metacritic en GameRankings in de top 5 best beoordeelde games aller tijden. Ook wij zijn zeer content met de game!

In Japan, het thuisland van Nintendo, heeft de Switch geen records verbroken. In het eerste weekend gingen er daar zo’n 313.000 over de toonbank. Cijfers van Europa zijn nog niet bekend. Wel weten we dat het momenteel best lastig is om een Switch te bemachtigen. Het apparaat lijkt overal uitverkocht te zijn.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.