Nintendo deelt nieuwe details Nintendo Switch Online-dienst

Nintendo deelt nieuwe details Nintendo Switch Online-dienst

Nintendo’s komende Nintendo Switch Online-ledenservice is een betaalde dienst met verschillende functies. De dienst laat gebruikers online spelen in compatibele Nintendo Switch-games, biedt toegang tot een groeiende bibliotheek klassieke NES-games met toegevoegde online-ondersteuning, verleent voor de meeste games een opslagcloud-dienst voor de back-up van savedata, en extra functies voor Nintendo Switch Online-app voor smartphones en tablets die de online-ervaring uitbreiden bij compatibele games.

Hieronder vind je meer informatie over Nintendo Switch Online, inclusief prijzen, uitleg van de opslagcloudback-up, en aanvullende informatie over de klassieke NES-spellen die leden kunnen spelen wanneer de dienst in september wordt gelanceerd.

Europese prijzen: Diverse prijspunten bieden betaalbare opties voor verschillende spelers.

Individueel lidmaatschap:
Een maand (30 dagen): € 3,99
Drie maanden (90 dagen): € 7,99
Twaalf maanden (365 dagen): € 19,99
Familielidmaatschap: (twaalf maanden/365 dagen): € 34,99

Met een familielidmaatschap kunnen maximaal acht Nintendo-accounthouders de Nintendo Switch Online-ledenservice gebruiken, zelfs op verschillende consoles.

Leden hebben toegang tot Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online, een verzameling klassieke NES-games. De collectie bevat in eerste instantie twintig spellen en daar worden nog regelmatig games aan toegevoegd. Bij de lancering krijgen de eerder aangekondigde games Balloon Fight, Dr. Mario en Super Mario Bros. 3 versterking van Donkey Kong, Ice Climber, The Legend of Zelda, Mario Bros., Soccer, Super Mario Bros., Tennis en tien andere games die later worden bekendgemaakt. Voor het eerst kunnen spelers deze games online spelen. Afhankelijk van de game, kunnen spelers met en tegen vrienden spelen, of om beurten spelen. Vrienden kunnen zelfs met elkaar meekijken bij het spelen van single-player-games en op elk moment ‘de controller doorgeven’. Elke klasieke NES-game ondersteunt voicechat via de Nintendo Switch Online-app voor smartphones en tablets. Het wordt ook mogelijk om deze games offline te spelen.

Bij gebruik van Nintendo Switch Online, wordt bij de meeste Nintendo Switch-games een online back-up gemaakt van opgeslagen gegevens. Dit is geweldig voor mensen die hun gegevens willen terughalen wanneer ze een Nintendo Switch-systeem verliezen, bij een defect systeem of wanneer ze een ander Nintendo Switch-systeem aanschaffen. Een Nintendo Switch Online-lidmaatschap is vereist om online te kunnen spelen in vele huidige en komende Nintendo Switch-games, inclusief Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe, ARMS, Mario Tennis Aces en Sushi Striker: The Way of Sushido.

De Nintendo Switch Online-app voor smartphones en tablets verbetert de online ervaring voor compatibele games met voice-chat en andere functies. Op de website van Nintendo staat meer informatie over de Nintendo Switch Online-dienst.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.