De E3 verwachtingen van Bas

De E3 verwachtingen van Bas

Het kriebelt al weken bij me. De E3 is er weer. Als groot liefhebber van gaming, de game industrie en ontwikkelingen in de techniek is het elk jaar weer een genot om de E3 mee te mogen maken. Maar, voordat de beurs uit haar voegen gaat barsten, is het nu aan mij om mijn voorspellingen te gaan doen. Wat verwacht ik te gaan zien?

Halo 6 komt… maar niet dit jaar!
Halo is mijn meest favoriete franchise. Elk deel heb ik meerdere keren tot een einde gebracht, urenlang online gespeeld en coöperatief met vrienden gespeeld. Ieder deel, behalve Halo 5: Guardians. De singleplayer deed het hem niet bij me. Het verhaal rondom Locke was niet interessant. De marketing rondom de game was beter dan de game zelf. En dat is zonde. Online heb ik best wel wat schade toe mogen brengen, maar het hield me niet lang genoeg vast. Dus is het aan 343 Industries om indruk te maken met het onvermijdelijke vervolg. Aangezien deel vijf inmiddels drie jaar oud is, is dit het jaar waarop we de Chief terug gaan zien. Compleet met de kracht van de Xbox One X ziet Halo er beter uit dan ooit tevoren. Gameplay gaan we niet zien. We krijgen een cinematische trailer die ons laat zien dat Halo 6 er aan zit te komen, maar dat we toch nog even tot volgend jaar moeten wachten. Persoonlijk vind ik dit ook de enige titel die echt wat kan doen met een battle royale. Maar dat is een ander verhaal…
Elder Scrolls VI?
Ja, ik geloof er in dat Bethesda de eerste beelden van de volgende Elder Scrolls gaat laten zien. Want he, nu Skyrim op alles te spelen is behalve je telefoon en je koelkast, is het tijd voor iets nieuws. Skyrim verscheen origineel namelijk in 2011, dus na zeven jaar mag het wel. De game is in de tussentijd op elk platform nog eens verschenen, maar we zijn Skyrim een beetje beu, niet waar? Daarom denk ik dat het slim is om te laten zien dat er meer is. Het ding waar ik echter een beetje mee goochel is de naam. Want natuurlijk, logica zegt ons dat we Elder Scrolls VI krijgen met een subtitel die verwijst naar een nieuw gebied. Maar ergens zou ik er ook niet van opkijken wanneer we gewoon een Skyrim 2 krijgen. Want zeg nu zelf, Skyrim is een verdomd sterke titel geworden. Niemand die die game Elder Scrolls 5 noemt. Nee, het is Skyrim. Ik denk dan ook dat Skyrim een sterkere merknaam is geworden dan Elder Scrolls. Behalve bij de mensen die Elder Scrolls Online spelen, misschien. Ik ben benieuwd.

Crackdown 3 komt heel snel
Crackdown 3 werd ooit aangekondigd als een game die meer rekenkracht nodig had om te functioneren dan dat onze consoles nodig hadden. Dit omdat alle gebouwen in konden storten, alles kapot kon en nog meer technische praat die de gemiddelde nerd een harde plasser bezorgde. Daarna werd het heel stil en ging de game compleet terug naar de tekentafel. We weten dat ‘ie dit jaar gaat verschijnen, maar een datum hebben we nog steeds niet. Dat we die gaan krijgen tijdens de E3 lijkt me logisch, maar ik gok dat Microsoft hier een goede zet gaat maken. De game komt net na of zelfs tijdens de E3 uit. Gewoon, ineens is ‘ie er. Het zou een enorme verrassing zijn dat mensen met een pre-order na de conferentie ineens hun Xbox aan horen springen omdat de game begint te downloaden. Mensen met Game Pass kunnen na de conferentie ook meteen met de game aan de slag. Niet alleen een klein bommetje, maar het zorgt er ook voor dat iedereen zit te spelen tijdens de persconferentie van de concurrent.

https://www.youtube.com/watch?v=k_9fG8hPCi0&t=1s

Nieuwe Burnout aangekondigd door EA
Oké, misschien lijkt deze een beetje uit de lucht gegrepen, maar lees even mee. Burnout is een flinke tijd weg geweest en heeft plaats moeten maken voor Need for Speed. De ontwikkelaars achter Burnout hebben zelfs aan Need for Speed meegewerkt (en ook even een uitstapje gemaakt naar Star Wars Battlefront). De serie leek dood te zijn. Echter, er zijn wat feiten die ik graag even op wil tellen. Recentelijk verscheen ineens uit het niks een remaster van Burnout Paradise. Daarnaast kreeg Burnout Revenge, een game die in 2005 verscheen voor de eerste Xbox, onlangs ook nog eens backwards compatible-behandeling waardoor de game te spelen is op Xbox One. Het voelt enorm aan alsof EA aan het testen is of er nog vraag is naar Burnout. Dat ze kijken hoe gamers hier op reageren, op een relatief weinig kostende manier. En dan het gegeven dat Need for Speed het de laatste tijd ook niet meer zo goed doet en best even weg mag blijven. Dan is er ineens ruimte voor een andere racer…

Maar er is meer…
Zonder er te veel op in te gaan verwacht ik een aankondiging van Doom 2, denk ik dat Rocksteady haar nieuwe game gaat tonen, dat Bloodborne 2 de titel is van Shadows Die Twice en dat Tomb Raider bij Microsoft huisvest. Ook hoop ik dat Rockstar de eerste gameplay laat zien tijdens de E3 van Red Dead Redemption. Dit zal bij Sony of Microsoft gebeuren. Geen idee wie de grootste zak geld neer heeft weten te leggen. Ik heb het gevoel dat Days Gone voor PlayStation 4 de tegenvaller van het jaar gaat worden en dat we nog steeds niet begrijpen wat Death Stranding is. Ubisoft doet iets awkwards tijdens haar persconferentie en Nintendo kondigt de Metroid Prime Trilogy aan voor de Switch. Waar ik nog weinig zekerheid voor voel is Gears of War 5, maar het zou me niets verbazen als Microsoft toch een teaser geeft. Age of Empires IV toont de eerste gameplay en de eerste beelden van Remedy’s volgende game doen monden open laten vallen.
De kans dat alles wat je net gelezen hebt gaat gebeuren is gigantisch klein. Dat een paar voorspellingen waar gaan worden mogen we hopen. Ik weet in ieder geval dat dit elk jaar mijn meest favoriete artikel is om te schrijven. Om even een blik te werpen op dat wat speelt. Want jeetje, wat werken we in een geweldige industrie.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.