Microsoft brengt hologrammen naar je huiskamer

Microsoft brengt hologrammen naar je huiskamer

Microsoft heeft een headset onthuld die er voor gaat zorgen dat er hologrammen in je huiskamer verschijnen. De Hololens, zoals het ding heet, heeft naast een standaard cpu en gpu ook een ‘holografische processor’. Het is een augmented reality-headset met doorzichtige glazen. Iets wat je een beetje kunt vergelijken met de Google Glass. Echter projecteert de Hololens holografische beelden direct op je scherm. Daarnaast kunnen deze beelden voorzien worden van geluid. Geluid dat ook van achter je kan komen.

De headset werkt zonder een pc, mobiele telefoon of draden en bezit dus zijn eigen accu. Volgens Microsoft heeft de kolonels de holografische processor nodig om alle informatie in de omgeving snel te kunnen verwerken. Gebruikers kunnen eigen hologrammen creëren met HoloStudio, een eigen stuk software dat Microsoft gaat leveren. Je kunt het goed vergelijken met de scenes uit Iron Man waarin Tony Stark in zijn kelder aan het ontwerpen is. Daarnaast denkt Microsoft er over na om je hele kamer tot scherm te transformeren om op te kunnen gamen, vergelijkbaar met Ilumiroom.

De headset draait op Windows 10 en moet verschijnen rond de tijd dat dit nieuwe besturingssysteem op de markt komt. Bekijk snel de video. Dit wil je niet missen.

https://www.youtube.com/watch?v=aThCr0PsyuA&

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.