Nintendo en ESL bundelen krachten om online-toernooien naar Europese Splatoon-fans te brengen

Nintendo en ESL bundelen krachten om online-toernooien naar Europese Splatoon-fans te brengen

Splatoon fans in heel Europa hebben binnenkort een nieuwe reden om hun verfrollers en -pistolen op te pakken, want nu is aangekondigd dat er 6 maanden lang online-toernooien worden gehouden voor Nintendo’s gezinsvriendelijke Wii U-shooter. De toernooien starten begin september en worden gehost door ESL, ‘s wereld grootste exportbedrijf. Tijdens gamescom in Keulen maakten de vier beste teams die zich kwalificeerden tijdens ESL Play zich klaar voor hun finale gevecht. Ze werden op het podium verwelkomd door Nintendo of Europe president Satoru Shibata en Splatoon producer Hisashi Nogami.

“Met plezier kondig ik aan dat Nintendo en ESL vanaf begin september zullen samenwerken voor officiële Splatoon-toernooien in Europa,” zei Satoru Shibata. ”Deze duren zes maanden, dus hopen we dat jullie allemaal zin hebben om mee te doen.”

Wii U-bezitters die Splatoon nog niet gespeeld hebben, zullen blij zijn met het nieuws dat ze van 18 augustus tot 1 september kunnen deelnemen aan het Splatoon Summer Testfire 2016 – Free Online Demo Event dat werd aangekondigd. Deze demo is gratis te downloaden door elke Wii U-bezitter.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.