Nintendo kondigt New 2DS XL aan

Nintendo kondigt New 2DS XL aan

Wie dacht dat de 2DS en 3DS ten dode opgeschreven waren na de release van de Nintendo Switch heeft het mis; vanaf 28 juli ligt namelijk de New Nintendo 2DS XL in de winkels. In tegenstelling tot de normale 2DS maakt de New 2DS XL gebruik van hetzelfde clamshell-design als de (New) 3DS (XL). Het nieuwe apparaat maakt gebruik van dezelfde processor als de New 3DS XL en heeft dezelfde schermafmetingen en een C-stick, maar is wel iets lichter. Zoals de naam al verraadt, is het alleen mogelijk om games in 2D te spelen.

https://www.youtube.com/watch?v=kZpCblowYbU

De nieuwe handheld komt vooralsnog in twee verschillende kleurstellingen op de markt: zwart + turkoois en wit + oranje. Een Europese prijs is nog niet bekend, in de VS gaat de New 2DS XL 150 dollar kosten. Dat betekent dat we er voorzichtig vanuit kunnen gaan dat de prijs bij ons minimaal rond de 150 euro zal liggen, mogelijk nog ietsje hoger.

Tegelijk met de New 2DS XL verschijnen drie nieuwe games, die ook gewoon speelbaar zijn op alle andere 2DS/3DS systemen: Hey! PIKMIN, Miitopia en Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training: Kun jij je blijven concentreren?. Daarnaast zijn uiteraard alle reeds uitgekomen games voor (New) Nintendo 3DS compatibel.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.