Nintendo onthult Fire Emblem-games

Nintendo onthult Fire Emblem-games

Middels een Nintendo Direct-aankondiging verraste Nintendo fans vandaag met het nieuws dat er diverse games in ontwikkeling zijn voor de populaire strategy-RPG- franchise Fire Emblem. Het gaat om een nieuwe game voor smart devices, twee nieuwe games voor Nintendo Switch en diverse nieuwe games voor de Nintendo 3DS-systemen.

Het volgende avontuur dat Nintendo voor telefoons en tablets lanceert is Fire Emblem Heroes. Meer informatie over releasedata per OS is te vinden op de Fire Emblem Heroes-website. Fire Emblem Heroes is een originele strategy-RPG over twee koninkrijken die een bittere strijd leveren. Spelers nemen de rol aan van een summoner en bouwen hun legers op door Fire Emblem-helden uit de volledige serie op te roepen. Spelers kunnen zich wagen aan strategische en tactische gevechten die op maat zijn gemaakt voor een mobiele ervaring. Daarbij kunnen ze zowel nieuwe strijders als legendarische helden gebruiken. Sommige bekende helden worden bondgenoten, andere worden generaals van vijandelijke legers en trekken tegen je ten strijde. Spelers kunnen volledig genieten van de rijke, tactische role playing-opties op kleine maps die perfect passen op een smartphone-scherm. Deze maps lenen zich ook voor kortdurende sessies. Leid je leger de strijd in met de eenvoudige aanraak- en sleepbesturing, inclusief de mogelijkheid om aan te vallen door een bondgenoot over een vijand te slepen. Als je elke vijand op een map hebt verslagen, heb je gewonnen. De helden komen tot leven in nieuwe, handgetekende afbeeldingen van verschillende tekenaars, en ook hun stemmen zijn opnieuw opgenomen. Naast de verhalende stand, kunnen spelers andere modes spelen om hun legers te versterken, tegen andere spelers te strijden en meer. Via gratis updates worden nieuwe personages en content toegevoegd voor nog meer uren speelplezier. Ga voor informatie over pre- registratie naar de Fire Emblem Heroes-website. Fire Emblem Heroes is verkrijgbaar als gratis download met opties voor aanvullende aankopen.

Voorafgaand aan de lancering van Fire Emblem Heroes, komt Nintendo vandaag met het Fire Emblem Heroes: Choose Your Legends-event. Fans kunnen naar deze website gaan om door de personages van de Fire Emblem-franchise te bladeren en kiezen welke ze graag zien verschijnen in Fire Emblem Heroes. De held en heldin die wereldwijd op de eerste plaats eindigen komen beschikbaar in Fire Emblem Heroes als Choose Your Legends- personages. Nintendo Account-bezitters ontvangen voor het stemmen een Platinum bonuspunt.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia: Het tweede deel in de Fire Emblem-serie, Fire Emblem Gaiden, verscheen in 1992, exclusief in Japan. Nu kunnen fans buiten Japan op de Nintendo 3DS voor het eerst genieten van deze klassieker. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia is gebaseerd op het origineel uit 1992, maar dan opnieuw gemaakt, op een grotere schaal. Elk aspect van de presentatie van Fire Emblem Gaiden is verbeterd, terwijl alle dialogen nu zijn ingesproken. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia geeft de klassieke Fire Emblem-gameplay een moderne twist, met daaraan toegevoegd kerkers vol vijanden die wachten om verkend te worden. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia is vanaf 19 mei verkrijgbaar op de Nintendo 3DS- systemen. De personages Alm en Celica uit de game komen beschikbaar als amiibo- figuren. Meer details worden later onthuld.

Fire Emblem bundelt krachten met de Warriors-serie van Koei Tecmo Games: Fire Emblem Warriors is in ontwikkeling voor zowel de Nintendo Switch als de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL. Er wordt aan gewerkt door hetzelfde team dat Hyrule Warriors maakte en verschijnt komende herfst.

Fire Emblem komt naar de Nintendo Switch: Voor het eerst sinds Fire Emblem: Radiant Dawn op het Wii-systeem verscheen in 2008, wordt een nieuw deel in de Fire Emblem-serie ontwikkeld voor een tv-systeem van Nintendo – met de optie de game ook portable te spelen! Deze nieuwe game zal in 2018 verschijnen. De Nintendo Switch is te koop vanaf 3 maart en laat spelers waar ze maar willen genieten van de games die ze thuis ook op tv spelen. Software wordt apart verkocht.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.