Nintendo President Satoru Iwata gestorven

Nintendo President Satoru Iwata gestorven

Satoru Iwata, de president van Nintendo en de vrolijke noot achter het bedrijf, is overleden. Dit heeft Nintendo zojuist bekend gemaakt. Afgelopen vrijdag is de man gestorven aan een aandoening in de galblaas.

Iwata kwam in 2000 bij Nintendo werken en nam in 2002 het stokje van Hiroshi Yamuachi als grote baas van het bedrijf over. Iwata is 55 jaar geworden. Hij had al langer problemen met zijn gezondheid en moest vorig jaar zelfs nog door problemen bij zijn galblaas de E3 aan zit voorbij laten gaan.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

In december 1959 werd Iwata geboren in Sapporo te Japan. Zijn leven stond geheel in het teken van videogames. Als jonge jongen probeerde hij thuis al games te schrijven. Later, tijdens zijn studie, werkte hij freelance voor HAL Laboratory, een studio van Nintendo. In 2000 werd hij als director aangesteld bij Nintendo en in 2002 werd hij benoemd tot president van het bedrijf. Iwata was verantwoordelijk voor het bedrijf sinds de Gamecube en de Nintendo DS. Wij wensen zijn familie, collega’s bij Nintendo en gamers over de hele wereld veel sterkte toe met dit verlies.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.