Nintendo viert 20e verjaardag Pokémon

Nintendo viert 20e verjaardag Pokémon

Op dinsdag 27 februari 1996 werd aan fans van videogames gevraagd om te kiezen tussen Bulbasaur, Squirtle en Charmander. Dit was het begin van een wereldwijd fenomeen dat nu al meer dan twee decennia aanhoudt in diverse regio’s, op vele platforms en met talloze gedenkwaardige momenten. Precies 20 jaar later op Pokémon Dag, zaterdag 27 februari, gaat het avontuur verder als Pokémon zijn 20e verjaardag viert.

De pret begint met de Pokémon Photo Booth-app die nu gratis gedownload kan worden in de App Store. Fans kunnen hun 20 jaar lange betrokkenheid met Pokémon uitdragen door hun portretten aan te passen en teksten bij te voegen die geheel in stijl zijn met klassieke Pokémon-spellen. De foto’s kunnen vervolgens gedeeld of gebruikt worden om op Pokémon-thema’s gebaseerde profielfoto’s te maken. De app is binnenkort ook beschikbaar op Google Play.

Een viering van 20 jaar Pokémon is natuurlijk niet compleet zonder groot nieuws. Op vrijdag 26 februari om 16.00 uur kan een speciale Pokémon Direct presentatie hier worden bekeken.

Meer bijzonderheden vind je op Pokemon.com/20. Fans die de website het hele jaar door bezoeken, vinden informatie over de maandelijkse verspreiding van Mythical Pokémon, winkelevents, speciale producten en berichten van de grootste Pokémon-fans.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.