Ongeveer 70 ‘launch titels’ voor Xbox One X

Ongeveer 70 ‘launch titels’ voor Xbox One X

Over precies een week is het zover. Op zeven november ligt de Xbox One X dan eindelijk in de winkels. Deze veel krachtigere versie van de Xbox One, en tevens de krachtigste console ooit gemaakt, is dan wel een normale Xbox One qua game-line up, maar dat zorgt ervoor dat er geen specifieke games verschijnen voor het systeem. Toch hebben ontwikkelaars alles op alles gezet om hun games aan te passen voor het systeem. Door bijvoorbeeld een 4K-optie toe te voegen aan een spel, een hogere framerate te geven, HDR-ondersteuning te bieden, Dolby Atmos geluid… of gewoon allemaal tegelijk! In totaal zijn er 162 games waarvan we weten dat ze een verbetering gaan krijgen op het systeem. Maar wat kun je doen tijdens de launch?

Xbox’s Senior Director for console marketing Albert Penello heeft nu aangegeven dat er volgende week zo’n zeventig games volledig geoptimaliseerd zijn voor de One X. Deze nieuwe versie van de game hoef je echter niet aan te schaffen. Het is een extra update voor de Xbox One X. Al deze updates zijn volledig gratis.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.