Ontdek de moderne wereld in Forge of Empires

Ontdek de moderne wereld in Forge of Empires

InnoGames heeft zojuist een nieuw tijdperk ontgrendeld in haar strategische browsergame Forge of Empires. Het moderne tijdperk introduceert de hippe jaren 50. Dit tijdperk introduceert een gloednieuwe verhaallijn. Met bijna 100 queesten is dit een van de grootste verhaallijnen ooit. Nieuwe technologieën als de commerciële luchtvaart en Hollywood kunnen ontdekt worden. Daarnaast zijn er tal van nieuwe gebouwen om een authentiek 50’s gevoel te creëren. Wie wil er nu geen pretpark in zijn of haar stad? In deze nieuwe video legt ontwikkelaar Peer de nieuwste features uit de moderne tijdperk-update uit.

http://www.youtube.com/watch?v=B9Ll-HUBOos

Het moderne tijdperk brengt een hoop moderne gemakken met zich mee. Spelers zullen moeten zorgen voor het vermaak van hun burgers door restaurants en pretparken te bouwen of films te produceren. Nieuwe productiegebouwen hebben de mogelijkheid om zeldzame goederen uit vorige tijdperken te creëren en combineren om zo compleet nieuwe goederen te ontwikkelen. Verzamelaars van blauwdrukken hebben tevens een reden om uit te kijken naar de Space Needle, het eerste legendarische gebouw.

Natuurlijk zal er ook een hoop gevochten worden. De campagne vindt plaats op een nieuw continent in het Verre Oosten, verspreid over 11 provincies. Deze provincies bevatten meerdere facties met ieder hun eigen agenda. De keuzes van de spelers beïnvloeden niet alleen de afloop van de oorlog, maar ook de beloningen na de overwinning. De oorlogen bieden tevens nieuwe strategische aspecten. Door middel van parachutisten en tanks kan nu een verrassingsaanval opgezet worden met verwoestende gevolgen. Gevechten vinden zich ook plaats op tropische stranden waar palmbomen en duinen gebruikt kunnen worden als strategisch voordeel.

Forge of Empires is een strategisch browser spel waar spelers een eigen stad kunnen bouwen. Gaandeweg moeten zij hun stad uitbreiden door nieuwe technologieën te onderzoeken en indrukwekkende historische gebouwen neer te zetten. Via militair ingrijpen of slimme handel kan het werkterrein van de speler vergroot worden. De game is onlangs uitgeroepen tot “Best Browser Game 2013” tijdens de Duitse Computer Game Awards (Deutscher Computerspielpreis). Naast de browser versie zal er eer binnenkort een volledige app verschijnen voor Android en iOS. Forge of Empires heeft momenteel meer dan 10 miljoen geregistreerde gebruikers en is speelbaar is 23 verschillende talen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.