Overzichtstrailer voor Mario Kart 8

Spelers van alle leeftijden kunnen binnenkort waar, wanneer en met wie ze maar willen genieten van spannende races, want Mario Kart 8 Deluxe verschijnt op 28 april voor de Nintendo Switch. Vrienden kunnen waar ze maar willen meteen tegen elkaar racen, door beide een van de Joy-Con-controllers te gebruiken die bij het Nintendo Switch-systeem worden geleverd, en te strijden via het LCD-scherm. Wanneer het systeem in de Nintendo Switch-houder is geplaatst, kunnen vier spelers in tv-stijl op een gesplitst scherm racen. Spelers kunnen ook online gaan om te strijden tegen spelers van over de hele wereld, of in handheldstijl van de race-actie genieten waar ze maar willen. De nauwkeurige bewegingsbesturing biedt ongeoefende spelers een laagdrempelige manier om de karts te besturen, helemaal als de Joy-Con wordt gecombineerd met een Nintendo Switch Joy-Con-stuur, die in een set van twee stuks apart verkocht wordt. Met zoveel manieren om te spelen en een schat aan parkoersen en spelstanden, is dit de grootste en meest toegankelijke Mario Kart-game ooit.

In Mario Kart 8 Deluxe strijden beroemde personages uit de Super Mario-serie in races binnen en buiten de grenzen van het Paddenstoelenrijk. Daarbij kunnen coureurs speciale voorwerpen gebruiken om hun rivalen te hinderen, zoals de superster die spelers korte tijd onkwetsbaar maakt en het beruchte blauwe Spiny-schild dat automatisch de speler in de eerste positie opzoekt en aanvalt. Voor extra hectiek en spektakel zijn er ook antizwaartekachtzones die coureurs over muren, watervallen en plafonds laten racen. Door in deze zones te botsen, krijgen spelers een prettig stootje extra snelheid. Beginnende coureurs die de circuits op hun gemak willen verkennen kunnen gebruik maken van de nieuwe stuurhulpfunctie, die voorkomt dat ze van de baan rijden. Op 28 april komt ook de Nintendo Switch Joy-Con-stuurset beschikbaar, zodat twee spelers de karts kunnen besturen door gebruik te maken van de combinatie Joy-Con en stuurwiel. Ervaren Mario Kart-spelers die de game liever op een conventionele manier besturen, kunnen daarvoor de Joy-Con-houder of Nintendo Switch-Pro-controller gebruiken.

Naast de toegankelijkere besturingsvormen, biedt Mario Kart 8 Deluxe direct toegang tot 48 circuits en vijf snelheidsklasses, inclusief de uitdagende 150cc spiegelstand en de waanzinnige, supersnelle 200cc mode. Daarnaast kunnen spelers nu kiezen uit 42 coureurs, inclusief terugkerende favorieten als King Boo, Dry Bones en Bowser Jr. Wie niet terugdeinst voor een stevige uitdaging, kan proberen een gouden Mario vrij te spelen door alle cups in 200cc te voltooien. Spelers kunnen ook als zichzelf de baan op door hun Mii-personage als coureur te gebruiken. Voor het eerst doen ook Inkling-jongen en Inkling-meisje uit Splatoon 2 mee aan de races, inclusief nieuwe onderdelen voor voertuigen en het nieuwe Forelviaduct-level die ook zijn gebaseerd op dit multiplayerschietspel.

De Gevechtsstand is flink aangepast en uitgebreid in Mario Kart 8 Deluxe. Spelers kunnen nu kiezen uit acht speciale parkoersen, inclusief populaire varianten uit voorgangers als Mario Kart 7. Naast Ballongevecht keren Bob-omb-bende en Zonnestrijd terug uit Mario Kart Double Dash!!, terwijl Muntengevecht terugkeert uit Mario Kart Wii. Helemaal nieuw is de spelstand Boevenjacht, waarin het ene team op het andere jaagt.

Spelers kunnen op diverse manieren van het multiplayerspektakel genieten op hun Nintendo Switch-systemen, bijvoorbeeld op onderstaande manieren.
Maximaal vier spelers kunnen samenspelen op één Nintendo Switch-systeem in de tv-stijl, of in de tafelstijl door de standaard aan de achterkant van het systeem uit te klappen en hem op een plat oppervlak te plaatsen
In de online multiplayerstand kunnen een of twee racers meedoen aan races met een totaal van 12 spelers van over de hele wereld
Door verschillende Nintendo Switch-systemen draadloos met elkaar te verbinden, kunnen maximaal acht spelers in dezelfde ruimte samenspelen
In de tv-stijl kunnen tot 12 systemen via LAN worden verbonden, met een of twee spelers per verbonden Nintendo Switch-systeem.
Spelers kunnen hoogtepunten uit races bewaren en opnieuw bekijken via de Mario Kart TV-stand in de game. Zo kunnen ze de herinneringen bewaren aan hun grootste successen, of meest glorieuze afgangen. Modegevoelige spelers zullen blij zijn met het grote aantal amiibo dat met de game compatibel is, waaronder amiibo uit de Super Mario-serie en alle amiibo uit de Animal Crossing-serie terwijl amiibo uit de Splatoon-serie een nieuw racepak oplevert voor Mii-personages.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.