PlayStation 4 gaat alsnog CD's en MP3's afspelen

PlayStation 4 gaat alsnog CD's en MP3's afspelen

Wanneer jij je fonkelnieuwe PlayStation 4 uit de doos gaat halen is het onmogelijk om een normale cd in het systeem af te spelen. Ook MP3’s worden niet meer ondersteund. Een gegeven dat bij veel fans verkeerd gevallen is en waar Sony veel kritiek op heeft gehad. Daarom laat Shuhei Yoshida, de baas van de Sony Worldwide Studios, nu weten dat er alsnog een patch gaat komen voor de console die er voor gaat zorgen dat beide formaten het gewoon gaan doen.

Yoshida geeft aan geschrokken te zijn van de reacties. Volgens fans wilde Sony het bewust niet ondersteunen om zo meer abonnementen voor Music Unlimted, de muziekservice op de PlayStation, te verkopen. Volgens Yoshida is dit niet waar.

Wanneer gamers de update mogen verwachten is niet bekend. Het is sowieso niet verwerkt in de day one-patch die je verplicht moet downloaden om de vele functies van je PlayStation 4 te ontgrendelen. Zonder deze patch kun je ook geen dvd’s en blu-ray’s kijken.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.