PlayStation 4-versie Saints Row IV weg uit Australië

PlayStation 4-versie Saints Row IV weg uit Australië

Saints Row en Australië, het lijkt steeds maar niet goed te gaan. Saints Row IV werd meerdere malen verboden daar door de sex, het geweld, het drugsgebruik en criminaliteit in de game. Hierdoor is er in the land down under een gecensureerde versie van de game verschenen. Ook deze werd afgekeurd. Er werd meer en meer uitgehaald en Australiërs konden aan de slag met een zeer gekuiste versie van de game.

Afgelopen week is de game opnieuw verschenen voor de nieuwe consoles. Inclusief Gat out of Hell. Maar ook hier gaat het wederom fout in Australië. De versie voor de PlayStation 4 is compleet uit de winkels verdwenen. Er zat een fabrieksfout in. Er is iets fout gegaan met de classificatie van de game, waardoor het hele spel nog niet verkocht mocht worden. Deze fout zat niet in de Xbox One-editie van de game, dus die ligt wel gewoon in de winkel. Spelers die de PS4-editie wel hebben gekocht moeten hun spel terug brengen en krijgen hun geld terug.

Wat er precies mis is, wil uitgever Deep Silver niet zeggen. Dikke kans dat de PlayStation 4-versie de ongecensureerde versie is, of dat delen hiervan terug zijn gekomen in het spel.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.