Pokémon Go viert Halloween met wereldwijd in-game evenement

Pokémon Go

Mobile
8.4

User Avg

Pokémon Go viert Halloween met wereldwijd in-game evenement

Pokémon Go viert Halloween met wereldwijd in-game evenement

Tijdens deze Halloween kunnen de spelers van het populaire mobiele Pokémon GO-game een aantal nieuwe ‘verrassingen’ verwachten van Niantic. Vanaf woensdag 26 oktober tot en met dinsdag 1 november kunnen Pokémon GO-trainers proberen om een paar van de griezeligste Pokémon te vangen die er in het spel voorkomen. Over de hele wereld is er een grotere kans om de volgende Pokémon tegen te komen: Drowzee, Gastly, Gengar, Golbat, Haunter, Hypno en Zubat. Maar Halloween is natuurlijk geen Halloween zonder snoepgoed. De Trainers kunnen daarom ook meer Pokémon Candy verdienen tijdens dit evenement op hun verkenningstochten in hun omgeving, op zoek naar Pokémon.

Het was een ongelofelijk gezicht om al die mensen de hele zomer door hun buurten te zien speuren om wilde Pokémon te vangen. We willen daarom Trainers graag op onze eigen speciale manier verrassen door ze de kans te geven om meer Pokémon te vangen en extra Candy te verdienen tijdens deze Halloween.

– Tatsuo Nomura, Senior Product Manager bij Niantic

Met elke Pokémon die ze in deze periode vangen, verdienen trainers zes Candies, twee keer zoveel als normaal. Ook de Professor geeft Trainers twee Candies in plaats van één voor elke Pokémon die ze aan hem overdragen. En de Buddy Pokémon van de Trainers leveren vier Candies op in plaats van de gebruikelijke een Candy. Met Pokémon Candy kunnen Trainers hun Pokémon evolueren of sterker maken. De spelers gaan er daarom op uit om alle Pokémon te vangen die ze te pakken krijgen om hun portie Candy aan te vullen tijdens dit speciale evenement.

Het feest van het 20-jarige jubileum van Pokémon gaat deze Halloween gewoon verder met dit allereerste in-game Pokémon GO-evenement. In de aanloop naar dit jubileumjaar hebben we al heel wat kostuums met een Pokémon-thema gezien en nu kunnen Trainers ook Pokémon GO spelen op hun Halloween-tocht om Candy te krijgen en een paar van de griezeligste Pokémon aan hun Pokédex toe te voegen.

– J.C. Smith, senior director consumer marketing van The Pokémon Company International

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.