Pokémon kondigt Sun & Moon – Ultra Prism uitbreiding aan

Pokémon kondigt Sun & Moon – Ultra Prism uitbreiding aan

The Pokémon Company International heeft Sun & Moon—Ultra Prism aangekondigd, een splinternieuwe uitbreiding voor het Pokémon Trading Card Game die op 2 februari 2018 in ons land zal worden uitgebracht. Inspelend op de verhaallijn van de onlangs verschenen videospellen Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon, is deze nieuwste Pokémon TCG-uitbreiding gesitueerd in een andere versie van Sinnoh, een van de bochtige parallelle regio’s die spelers kunnen bereiken als zij door een Ultra Wormhole reizen.

In Sun & Moon—Ultra Prism wordt een nieuw spelmechanisme toegevoegd aan Pokémon TCG met de introductie van Prism Star-kaarten. Dit zijn krachtige Pokémon- en Trainer-kaarten die, wanneer zij goed gespeeld worden, het verloop van een wedstrijd dramatisch kunnen veranderen. Vanwege hun grote effect op het spel kan een speler slechts één Prism Star-kaart met een bepaalde naam in zijn deck opnemen (in plaats van de gebruikelijke vier).

De Sun & Moon—Ultra Prism-uitbreiding bestaat uit:
Meer dan 150 kaarten, waaronder:
6 Prism Star-kaarten
5 Ultra Beasts
18 full-art-kaarten

Boosterpakketten bestaan uit:
10 kaarten die zijn geselecteerd uit de uitbreiding, waarvan ten minste 1 kaart met een zeldzame of hogere zeldzaamheid, plus een extra basis Energy-kaart.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.