Pokémon verkoopt 4 miljoen keer in twee dagen

Pokémon verkoopt 4 miljoen keer in twee dagen

Op zaterdag 12 oktober werden Pokémon X en Pokémon Y wereldwijd simultaan gelanceerd, een unicum in de geschiedenis van de franchise. Vandaag maakt Nintendo bekend dat tijdens de eerste twee dagen dat het spel te koop was er in totaal meer dan 4 miljoen exemplaren zijn verkocht in Japan, Europa en Amerika.

De eerste reactie op Pokémon X en Pokémon Y bevestigt niet alleen de aanhoudende passie van Pokémon-fans, maar is ook een indicatie dat een heel nieuwe generatie spelers staat te trappelen om de franchise zelf te beleven.

Nintendo’s president-directeur Satoru Iwata

Omdat dit de eerste wereldwijde lancering was in de geschiedenis van de franchise, is er geen historisch precedent voor vergelijkingen. Maar als de regionale verkoopaantallen bij vorige lanceringen worden gecombineerd en met deze lancering worden vergeleken, blijkt Pokémon X en Pokémon Y de snelst verkopende Nintendo 3DS-titel ooit, met een voorsprong van 70 procent op de vorige Pokémon RPG-titels Pokémon Black 2 en Pokémon White 2.

Pokémon blijft één van de sterkste merken in de geschiedenis van de videogames, met wereldwijd meer dan 245 miljoen verkochte spellen. Sinds 2002 waren vijf sets van twee Pokémon-titels gecombineerd goed voor meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd; drie van deze sets hebben de grens van 15 miljoen verkochte exemplaren overschreden. Hieronder een overzicht:

Titel

Platform

Totale verkopen wereldwijd

Pokémon Diamond en Pokémon Pearl

Nintendo DS

17,63 miljoen

Pokémon Ruby en Pokémon Sapphire

Game Boy Advance

16,22 miljoen

Pokémon Black en Pokémon White

Nintendo DS

15,42 miljoen

Pokémon HeartGold en Pokémon SoulSilver

Nintendo DS

12,67 miljoen

Pokémon FireRed en Pokémon LeafGreen

Game Boy Advance

12 miljoen

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.