Prey toont ’the history of TranStar’

Bethesda heeft een nieuwe video vrijgegeven voor Prey, de eerste first-person sci-fi action game door Arkane Studios ontwikkeld, en heet “The History of TranStar”. In de alternatieve geschiedenis van Prey overleeft President Kennedy de aanslag op zijn leven wat op zijn beurt heel wat gevolgen heeft en leidt tot een centraal conflict. Na te zijn hersteld neemt Kennedy de controle over van het Amerikaanse/Russische samenwerkingsprogramma om zijn natie nog dieper de ruimte in te sturen door een Russische satelliet te transformeren in een operationele R&D faciliteit, bedoeld om aliens te bestuderen. Deze faciliteit wordt later omgedoopt tot Talos I, een geavanceerd ruimtestation in handen van TranStar Corporation.

Enkele jaren na TranStars overname wordt het station reeds gebruikt om proeven op dubieuze experimenten uit te voeren, met mensen aan boord die dienen als proefdieren – mensen zoals Morgan Yu. Na te hebben ontwaakt op Talos I, treft Morgan een buitenaardse entiteit, genaamd Typhon, aan in het station waar onderzoekers studies op hadden uitgevoerd om het vermogen van de mens mee te verbreden. Geholpen door buitenaardse krachten moet Morgan de inval zien te overleven, de mysteries achter Typhon zien te onthullen en de mensheid redden van het dreigende gevaar dat aan boord van het station sluimert.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.