Problemen met hardware Nintendo Switch

Problemen met hardware Nintendo Switch

Gisteren verscheen Nintendo’s nieuwste console. Nu blijkt dat het apparaatje mogelijk last heeft van wat problemen. Zo zijn er al veel gevallen gemeld van een probleem waarbij de linker Joy-con niet wil synchroniseren. Iets wat bijzonder lastig is tijdens het spelen. Nintendo geeft als tijdelijke oplossing de tip om andere Bluetooth-apparaten in de buurt uit te zetten.

Echter, dit is maar een kleine greep in de problemen. Erger zijn de gevallen van de blauwe en oranje ‘screens of death’. Nu is er wel degelijk een verschil tussen de kleuren. Wanneer je een oranje scherm krijgt moet je gewoon even de Switch rebooten (door de power-knop even in te houden). Echter, bij het krijgen van een blauw scherm mogen de tranen best even over je wangen rollen. Wanneer dit lijkt te gebeuren is de Switch helaas niet meer te redden en is de enige oplossing het omruilen van je unit.

Ook blijken er problemen zijn met het docken van de Switch. Als je het apparaat niet precies goed in de Dock laat vallen komen er snel krasjes op je scherm. Tot op heden hebben wij de problemen nog niet ondervonden. Heb jij ergens last van met je Switch?

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.