Project CARS 2 officieel aangekondigd

Project CARS 2 officieel aangekondigd

Slightly Mad Studios en Bandai Namco Entertainment zijn terug om jullie de meest intense en meest authentieke race-ervaring voor te schotelen met Project CARS 2, gepland voor release eind 2017 op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Project CARS 2 nodigt racers uit om online tegenstanders uit te dagen of het tegen een sterke AI op te nemen in de meest mooie, authentiek vervaardigde en technisch geavanceerde racing simulation game op deze planeet. Race zonder grenzen. Project CARS 2 volgt het succesvolle Project CARS op en schakelt een versnelling hoger door een aantal nieuwe en verbeterde features te introduceren:

Met het grootste aantal circuits ooit op console, een uitgebreide selectie van meer dan 170 gelicenseerde wagens van de meest iconische merken en ondersteuning voor VR en 12K. Met een volledig vernieuwde, door de fans gevraagde, Online Championships gamemode waardoor racers zelf competities kunnen opstarten en deelnemen aan reeds bestaande liga’s, ingebouwde Esports-functionaliteit (inclusief Competitive Racing License accreditatie), Director-/Broadcaster-integratie en streaming, en een aantal oude en nieuwe motorsportklassen zoals Rallycross, IndyCar en veel meer.

Met elke tarmac, modder, gravel en met-vuil-bedekte oppervlakken gebruikmakend van LiveTrack 3.0, inclusief dynamische tijd van de dag, integratie van alle seizoenen, veranderende weerscondities en een zichtbare evolutie doorheen elk raceweekend. Neem het op tegen moeder natuur dankzij de introductie van sneeuw en ga de uitdaging aan op de met-ijs-bedekte wegen waaronder de officiële Mercedes-Benz Driving Events Winter Training Ice Track in Zweden. Deze track in de game is een natuurgetrouwe kopie van a faithful een exclusieve baan die Mercedes-Benz heeft aangelegd in de buurt van Sorsele in het noorden van Zweden. De track ligt op een bevroren meer en test de coureurs rijvaardigheden op sneeuw en ijs – zowel in de game als in het echt.

We zijn verheugd terug met Slightly Mad Studios te kunnen samenwerken aan een belangrijk project. Project CARS’ succes toont aan dat er altijd ruimte zal zijn voor games die passie en expertise combineren. Deze tweede episode wordt een kans om volledig nieuwe sensaties aan de volledige fanbase en meer voor te schotelen.
– Hervé Hoerdt, Vice President of Marketing & Digital bij Bandai Namco Entertainment Europe

We zijn opgewonden door de significante vooruitgangen die we hebben geboekt op vlak van physics en de mechaniek van elke auto uit ons wagenperk van meer dan 170 modellen. Dat en een verbetering in het klimaat- en weersysteem op alle (meer dan 60) circuits en nieuwe gesimuleerde oppervlakken – aarde, ijs, sneeuw en modder – maken van Project CARS 2 de meest authentieke en diepgaande racing simulator die we ooit hebben gemaakt
– Stephen Viljoen, Game Director – Project CARS 2.
Mocht je interesse hebben in de game, maar geen kennis hebben van de serie? Vanaf 15 februari kun je het eerste deel gratis downloaden op de Xbox One middels Games with Gold. Tot 14 maart heb je de kans, daarna is de game voor altijd van jou!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.