Quake Champions krijgt nieuwe champion, trailer, map en eSports schema

Quake Champions

PC

Quake Champions krijgt nieuwe champion, trailer, map en eSports schema

Quake Champions krijgt nieuwe champion, trailer, map en eSports schema

Tijdens de Bethesda Gameplay Day op PAX East dit weekend liet het team dat achter Quake Champions zit nieuwe details los over de aankomende update van april. Deze update bevat onder andere de terugkeer van één van de felste strijders – Strogg – als nieuwe Champion; een nieuwe map in het thema van Cthala en de kalender voor de Quake esports evenementen voor 2018.
Later deze maand zal de Quake Champions april update een hoop nieuwe content en features brengen en daarnaast nog enkele verbeteringen en verfijningen van de gameplay. De belangrijkste nieuwe content die op PAX East werd aangekondigd, bevat:

Nieuwe Champion – Strogg: Voor de ene helft bestaande uit metaal van militaire kwaliteit, voor de andere uit rottend vlees en 100% klaar om te razen. Strogg, de primaire vijand uit zowel Quake II als Quake 4, is terug en hij vecht om bevrijd te worden uit de Dreamlands en opnieuw contact te kunnen opnemen met zijn meedogenloze krijgsheer Makron. Spelers kunnen ook de controle nemen van Strogg’s hulpje, Peeker, een AI-drone die in de lucht hangt en explosieven afvuurt. Kills worden omgezet in een helend goedje genaamd Stroylent dat 25HP oplevert. Spelers moeten er echter snel bij zijn, want andere Stroggs kunnen je ‘voeding’ stelen.

Nieuwe Map – Awoken: De nieuwste map van de maand, Awoken, laat spelers navigeren door een mistig doolhof van tropische ruïnes. De overgroeide arena zal speelbaar zijn in Deathmatch, Team Deathmatch, Duel, 2v2 en Instagib. Blijf wakker om in leven te blijven in deze map, Champions.

2018 esports schema onthuld
Dit jaar zal Quake Champions twee grote en twee kleinere professionele toernooien en daarnaast ook enkele online evenementen organiseren. Het eerste toernooi vindt plaats tijdens Dreamhack Tours in mei met een prijzenpot van $50,000. Voor het eerst in de geschiedenis van Quake zijn er geen voorrondes – alle spelers aanwezig op het evenement kunnen zich inschrijven om mee te strijden voor de titel. Registreren voor de Dreamhack Tours is nu mogelijk via deze pagina.

Aanvullende evenementen in 2018 bevatten een groot evenement, de QuakeCon Open op QuakeCon 2018 in augustus; een kleiner evenement op PGL in oktober en een afsluitend groot evenement, de Quake Champions Invitational, tijdens Dreamhack Winter in december. Daarnaast organiseert de Collegiate Star League de competitie van Quake Champions in juni. Aanvullende online toernooien vinden wekelijks en maandelijks plaats met variërende prijzenpotten via de ESL Go4 League, via BattleFy en via de Quake Champions Open League.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.