Allereerste raids voor Guild Wars 2: Heart of Thorns op 17 november

Allereerste raids voor Guild Wars 2: Heart of Thorns op 17 november

ArenaNet heeft vandaag aangekondigd dat Spirit Vale, de eerste grote update voor Guild Wars 2: Heart of Thorns en de eerste raid ervaring ooit uitgebracht voor de MMO, op 17 november gelanceerd wordt. Spirit Vale is de eerste van de drie raids die uiteindelijk de eerste volledige raid in Guild Wars 2 zullen vormen, waarmee een nieuwe stijl van uitdagende content wordt gebracht. Raids in Heart of Thorns zijn anders dan spelers ooit hebben gezien, zoals bijvoorbeeld 10-speler uitdagingen die epische ontmoetingen opleveren en rijke beloningen voor ervaren spelers en met gameplay die Guild Wars 2 onderscheidt van andere MMO’s.

In Spirit Vale ontdekken spelers al snel dat raids in Guild Wars 2: Heart of Thorns draaien om dezelfde specifieke gameplay mechanismen die ze zo zijn gaan waarderen in de core game: actiegerichte combat, waarbij succes is gebaseerd op skills en de nadruk ligt op real-time strategieën. Het overwinnen van de uitdagingen in Heart of Thorns raids vereist actieve strategieën. Veranderingen van wapens en skills, combo vaardigheden, ontwijken en positionering van aanvallen vormen de sleutel tot de overwinning. Een van de belangrijkste aspecten van de gameplay in Guild Wars 2 is de veelzijdigheid van elke professie in het spel, waaronder de mogelijkheid tot genezen. Dit geeft raiders een grote mate van vrijheid in hun team samenstelling, zonder te hoeven vertrouwen op de conventionele tank, healer en damager dealer ‘drie-eenheid’ om de uitdagingen aan te gaan. De speler community van het spel wordt algemeen erkend als een van de vriendelijkste in MMO’s vanwege de stijl van gameplay, waaronder de manier waarop beloningen worden uitgedeeld aan alle spelers die deelnemen aan een evenement en hetzelfde zal gelden voor de raids in Heart of Thorns.

Bij grote uitdagingen gelden grote beloningen en raids in Guild Wars 2: Heart of Thorns zorgen niet alleen voor epische ontmoetingen en gigantische boss gevechten met inhoud die spelers opnieuw kunnen spelen en verfijnen, maar die ook een rijke beloning kunnen opleveren. Naast het verdienen van unieke thematische voordelen die in relatie staan tot de bazen die ze verslaan, kunnen spelers een aantal van de meest gewilde beloningen in Guild Wars 2 innen door raids te voltooien, waaronder wapenuitrusting en wapens. Door de raid content te verslaan, plaveit het pad naar een van de meest gewilde beloningen in de game: legendarische wapenuitrusting.

Spelers ontvangen gratis belangrijke updates voor nieuwe raid content voor Guild Wars 2: Heart of Thorns. Kort na de lancering van de originele Guild Wars 2 leverde ArenaNet met regelmaat gratis content updates met Living Wereld seizoenen, waarin de spelers door verhalen gedreven releases vergelijkbaar met episodische televisie beleven, samen met belangrijke updates en periodieke in-game events. Heart of Thorns volgt een vergelijkbaar model, waarbij de belangrijkste post-release content, zoals raids en uiteindelijk aanvullende Living Wereld releases gratis beschikbaar zal zijn voor degenen die de uitbreiding aanschaffen volgen.

Net als iedere reis in Guild Wars 2 maken de raids in Heart of Thorns gebruik van de rijke omgeving en het diepe universum in de game, waarmee de ervaring een diepere verhaallijn krijgt. De ontdekkingsreis voor spelers die Spirit Vale 17 november op release betreden, ervaren:

Allies in Need – Een Pact squad verdwijnt van de radar in noordelijk Maguuma en jij en jouw bondgenoten zijn de enige hoop om hen terug te vinden. Maar het dodelijke bos vormt niet het enige risico voor de reddingsmissie – het gebied kent donkere geheimen en vreemde magie.

Enhanced Squad UI – Naast de toevoeging van onze eerste raid wing kun je je nog beter organiseren met de verbeterde squad UI. Deze feature stelt jou in staat om je te organiseren, bevelen uit te delen en jouw tien spelers tellende raid of squad tot maximaal 50 spelers in World vs. World en Tyria aan te voeren.

Legendary Rewards – Met grote risico´s komen grote beloningen en met het veroveren van raids verzamel je onderdelen die je nodig hebt om een legendarische wapenuitrusting te bouwen. Je kunt ook extra gear, miniaturen en nieuwe, unieke wapen skins verzamelen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.