Razer neemt THX over

Razer neemt THX over

Razer, die je vast kent van hun hardware, heeft audiobedrijf THX overgenomen. Razer wil haar naamsbekendheid vergroten buiten gaming. THX zal haar label ook gaan plakken op koptelefoons en VR. Razer heeft de voornaamste delen van het bedrijf gekocht en haalt hiermee ook het management en personeel in huis. Het betaalde bedrag is niet bekend gemaakt.

THX blijft zich op haar voornaamste taken richten. Het zal audiostandaarden blijven garanderen voor bioscopen, thuisbioscopen, speakers en games. In de laatste jaren heeft THX haar werkterrein al uitgebreid naar beeldkwaliteiten, HDR, TV’s en projectoren. Ook kunnen fabrikanten van hoofdtelefoons, bluetoothspeakers, settopboxen en internetspeakers straks het THX-logo op hun producten plakken, mits ze aan de hoge eisen voldoen.

THX is in 1983 opgericht door George Lucas, de man achter star Wars. Hij wilde een standaard creëren qua geluid voor films, waarbij Return of the Jedi een van de eerste THX-titels was. De naam van het bedrijf is afkomstig van Lucas’ eerste film, THX 1138.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.