Release Final Fantasy XV bevestigd voor volgend jaar

Release Final Fantasy XV bevestigd voor volgend jaar

Tijdens het Active Time Report (ATR) dit weekend vanaf PAX Prime heeft Square Enix bevestigd dat Final Fantasy XV zal worden uitgebracht in 2016. Final Fantasy XV Director Hajime Tabata onthulde tevens nieuw materiaal en liet een videoboodschap zien van Christofer Sundberg, Co-Founder en Chief Creative Officer van Avalanche Studios.

We zijn trots op onze technische mogelijkheden en het werk dat we hebben verricht om vorm te geven aan het open-wereldgenre. We hebben enorm veel respect voor de FINAL FANTASY-franchise en het team dat eraan werkt, en we vinden het fantastisch om mee te kunnen werken aan het volgende hoofdstuk.

Square Enix introduceerde tevens een nieuw programma genaamd “Active Time Report Snapshot”, een segment met een korte samenvatting van alle informatie die is onthuld tijdens de laatste Active Time Reports.
Spelers die op zoek zijn naar extra informatie over Final Fantasy XV kunnen afstemmen op het volgende Active Time Report vanaf de Tokyo Game Show volgende maand. Dan zal er meer informatie worden vrijgegeven over Luna, Regis, het vissen (minigame) en chocobo-gerelateerde features. Ten slotte heeft het bedrijf een evenement aangekondigd in maart 2016. Meer informatie over dit evenement en de releasedatum zal op een later tijdstip worden onthuld.

Final Fantasy XV verschijnt voor PlayStation 4 en Xbox One.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.