Releasedatum en speciale uitgave voor Bayonetta 2

Releasedatum en speciale uitgave voor Bayonetta 2

Via een nieuwe Nintendo Direct-video werden enkele aspecten van het Wii U-exclusieve Bayonetta 2 getoond en bekend gemaakt. Nintendo onthulde dat het spel vanaf 24 oktober verkrijgbaar is in Europa. Daarnaast onthulde Nintendo ook de Bayonetta 2 First Print Edition, een speciale uitgave die exclusief in Europa verschijnt. Deze versie bevat niet alleen de diskversies van Bayonetta 2 en de Wii U remake van de eerste Bayonetta, maar ook het boek The Art of Bayonetta 2. Met zijn speciale, van 3D-reliëf voorziene leren kaft, is dit een reproductie van The Hierarchy of Laguna, het boek waarin de engelen worden bijgeschreven die Bayonetta tijdens haar avonturen ontmoet. Dit een geweldige uitgave is voor elke aanhanger van de Umbra Witch.
Vanaf lancering kunnen Europese fans in winkels kiezen uit drie verschillende versies. De First Print Edition, de Special Edition met diskversies van Bayonetta 2 en Bayonetta, of de versie met alleen Bayonetta 2. Vanaf de lancering verschijnen ook digitale versies van Bayonetta en Bayonetta 2 in de Nintendo eShop en wie één van deze titels koopt, kan de andere met korting aanschaffen.
Nintendo heeft ook onthuld dat de cosplay-kostuums die beschikbaar zijn in de Wii U-remake van Bayonetta tevens beschikbaar zijn in Bayonetta 2. Naast kostuums die zijn gebaseerd op Princess Peach, Link en Samus, kan Bayonetta zich – exclusief in Bayonetta 2 –ook hullen in een outfit dat is gebaseerd op Fox McCloud, de held van de Star Fox-spellen. In de Nintendo Direct-video werd bekend gemaakt dat Rodin een speelbaar personage is in Tag Climax, de nieuwe online coöperatieve stand van Bayonetta 2. Voor het eerst werden beelden van deze stand voor twee spelers getoond.

Andere, niet eerder aangekondigde details die in de Nintendo Direct-aflevering werden getoond, hadden betrekking op de personages, verhaallijn, vechtmechanieken, wapens, magie, Bayonetta’s kenmerkende Torture Attacks en de nieuwe Umbran Climax. Kijkers kregen informatie over de beproevingskamers van Muspelheim, hoe het beoordelingssysteem werkt en hoe ze hun zuurverdiende Halo’s kunnen uitgeven aan voorwerpen, vaardigheden of het aanpassen van wapens. Spelers die hun vijanden binnenkort zo stijlvol mogelijk willen verslaan, mogen deze video absoluut niet missen.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.